Ski-VM

VM-sjokk

Maren Lundby (28) var nære et sensasjonelt VM-gull i storbakken. Sølvet ryster eksperter og hoppkollegaer.

SØLVJENTE: Maren Lundby på sletta i Planica. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØLVJENTE: Maren Lundby på sletta i Planica. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

PLANICA/OSLO (Dagbladet): Etter å ha vært borte hele forrige sesong med helseutfordringer sjokkerte Maren Lundby med å kjempe om VM-gullet.

Men isteden var det Alexandria Loutitt som rystet hoppeliten, og tok Canadas første VM-gull i hopp. Men Lundby slo storfavoritt Katharina Althaus, som måtte nøye seg med bronse.

- Det var den beste hopperen som vant i dag, men den største idrettsprestasjonen var det Maren som sto for. Det går an å vinne uten av kroppen er perfekt, for Marens kropp er ikke perfekt, sa sportssjef Clas Brede Bråthen, som brukte ordene «tidenes beste norske skihopper», til NTB.

- En dag over all forventning. Jeg kjente på det i går, at jeg kanskje hadde noen muligheter, men jeg følte på at det var for mye å forvente. Jeg har vært så ustabil og med tanke på alt som har vært de siste to årene, så ... Jeg var egentlig bare her for å delta. Det er kjempemoro, forteller hun til NRK.

- Hva er hun laget av? Hun har lagt ned hundrevis av timer for å være tilbake. Hun trodde ikke det var mulig, men her er hun, kommenterte NRK-ekspert Johan Remen Evensen etter Lundbys andre hopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.