Håndball-VM

VM-slakt

Norge hiver seg på svensk VM-kritikk.

MANGE LAG: Harald Reinkind og Sander Sagosen etter Norges kamp mot Nederland tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MANGE LAG: Harald Reinkind og Sander Sagosen etter Norges kamp mot Nederland tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

KATOWICE (Dagbladet): Sverige vant denne uka 47-12 mot Uruguay. I etterkant har flere svenske spillere kommet med kritikk av VM-formatet.

Foran mesterskapet for to år siden ble det økt antall lag fra 24 til 32 med et mål om å utvide håndballsporten.

- Det blir for mange «blåbærkamper», sier Sveriges store stjerne, Jim Gottfridsson til Aftonbladet, hvor han ikke legger skjul på sin motstand mot 32 lag.

Kroaten Luka Cindric og spanske Jorge Maqueda er andre som har gått ut mot oppsettet.

- Svakere

Norges Harald Reinkind understreker at det er viktig og bra å sørge for utvidelsen av håndballsporten, men hiver seg på kritikken.

- Sverige får litt motstand fra Brasil, men ellers var det plankekjøring. Det blir mange kamper med walkover. Det gjør produktet svakere. Det er ingen spenning om et lag vinner med 30 mål. Jeg personlig synes det skulle vært et trangere nåløye for å komme seg til VM, utdyper Reinkind som har spilt en rekke mesterskap for Norge.

VÅGALT: Tidligere landslagsspiller Espen Lie Hansen er ikke redd for å by på seg selv, og akkurat det er de norske håndballgutta helt enig i. Video: Espen Lie Hansen / Rødt Kort / Pambou. Vis mer

I Aftonbladets håndballpodkast kommer avisas erfarne reporter Johan Flinck og håndballtrener Andreas Stockenberg med kritikk.

Selv om det blir flere jevne kamper i hovedrunden viser Norsk Tippings odds at det er soleklare favoritter i samtlige av de tolv første hovedrundekampene.

Aftonbladets håndballfolk erkjenner at formatet med 32 lag trolig har kommet for å bli, men at det kan løses med enten å droppe nytt gruppespill i hovedrunden, eller bare sende to lag videre til hovedrunde.

- Hadde det vært en god løsning å sende færre lag videre?

- Du vil møte de beste lagene, samtidig er det kjedelig om det bare blir europeiske lag, da blir det et EM. Jeg likte personlig det gamle formatet i VM hvor det gjerne var seks lag i gruppene, og så rett til utslagsrunder etter det, svarer Reinkind.

- Godt eksempel

Landslagssjef Jonas Wille synes det er en vanskelig balansegang og skulle utvide sporten samtidig som man ønsker en sportslig tøff turnering.

Tirsdag var Norge selv nære å tape mot Nederland, en forholdsvis ung håndballnasjon på herresiden.

- Nederland er et godt eksempel på at lag kan utvikle seg. Det er ikke mange år siden Nederland absolutt ikke var å regne med i dette selskapet. Å ha med flere lag er også en måte å utvikle sporten over tid, mener Wille.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer