VM-smell for Norge: Nora Mørk er syk

Dagen før åpningskampen.

SYK: Nora Mørk (t.v.) er syk og trener ikke med Norge dagen før VM-åpningen. Her er hun og landslaget på vei til Danmark torsdag kveld med Color Line. Bak  fra venstre: Nora Mørk , Vilde Mortensen Ingstad , Betina Riegelhuth , Heidi Løke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SYK: Nora Mørk (t.v.) er syk og trener ikke med Norge dagen før VM-åpningen. Her er hun og landslaget på vei til Danmark torsdag kveld med Color Line. Bak fra venstre: Nora Mørk , Vilde Mortensen Ingstad , Betina Riegelhuth , Heidi Løke. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Nora Mørk (24) er blitt forkjølet og trener ikke med det norske laget dagen før VM-åpningskampen mot Russland.

Det bekrefter landslaget fredag morgen.

- Hun kjente forkjølelsen også i går, og for å være på den sikre siden lar vi henne hvile, og tar henne ut av dagens treninger, sier Anne Froholdt, lege for den norske håndballtroppen.

Det er foreløpig uvisst hvordan dette påvirker morgendagens kamp. Norges åpningskamp spilles klokka 20.30 i Arena Nord i den danske kystbyen.

I EM i fjor var Mørk en av Norges aller viktigste spillere - og målmaskinen er også trolig nøkkelen til VM-suksess de neste ukene.

Da Norge møtte Russland i Møbelringen Cup nylig scoret Mørk ni mål i kampen som endte 26-26.

Ny klubb Det norske laget ankom Danmark seint i går kveld med hurtigferje fra Larvik.

Nora Mørk og Larvik offentliggjorde også i går at de skiller lag. Fra neste sesong skal høyrebacken spille i ungarske Györ.

- Larvik har gjennom høsten hatt en god dialog med Nora om kontrakt for neste sesong, men har forståelse for at Nora ønsker et miljøskifte etter sju år i Larvik Håndballklubb, skrev klubben i en pressemelding.

Utfordring Mørk har vært i Larvik siden hun var 18 år.

- Det er med tungt hjerte jeg forlater Larvik etter sju svært gode år. Det er i Larvik jeg har blitt til den håndballspilleren jeg er i dag, men jeg hadde bare lyst på noen nye utfordringer og oppleve håndballen i et nytt land, sa Nora Mørk i går.

- Før jeg forlater klubben så skal jeg gi alt for at vi vinner cup, serie og Champions League. Det ville vært en drøm for meg å vinne Champions League-gull med Larvik i mai før jeg setter kursen mot Györ fra neste sesong av, sa landslagsspilleren.

Norge møter Russland lørdag, før Puerto Rico venter to dager senere. Deretter venter kamper mot Kasakhstan, Romani og Spania i gruppespillet.