Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sølv på 500 meter til Håvard Holmefjord Lorentzen

VM-sølv for Lorentzen: - Det var mer lettelse

Aldri tidligere har det blitt gått raskere på skøyter på lavbane enn da Håvard Holmefjord Lorentzen tok VM-sølv i Inzell.

SKØYTER: Håvard Lorentzen sikra VM-sølv i 500 m på skøyter. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håvard Lorentzen har slitt i vinter, men i VM enkeltdistanser satte han personlig rekord og tok sølvmedaljen med tiden 34,35 på 500-meteren i tyske Inzell.

Det gikk styggfort på den tyske isen i Inzell, raskere enn noengang tidligere på en lavlandsbane. Lorentzen gikk selv fortere enn i Pyeongchang for ett år siden, da han vant OL-gull på 34,41, noe som også var hans rekord på en lavlandsbane.

- Det var mer lettelse nesten. Det var nesten ett sekund raskere enn forrige helg, og når man blir nummer to på 34,35 så er ikke det noe man skal være skuffet over, forteller Lorentzen til NRK, og legger til at han synes Murashov sitt løp var helt vanvittig.

For til tross for et fantastisk løp av nordmannen holdt det ikke til gull. Russiske Ruslan Murasjov ville det annerledes og klokket inn til vanvittige 34,22. VM-bronsen gikk til Viktor Musjtakov, også han fra Russland.

Trøblet

Lorentzen har trøblet tungt denne sesongen. Han har ikke vært i nærheten av å kopiere fjorårets suksess, men i VM var han tilbake. For bare en uke siden gikk han sekundet saktere på 500 meter under verdenscupstevnet i Vikingskipet på Hamar.

- Det var mildt sagt veldig frustrerende. Jeg irriterte meg noe voldsomt og jeg skjønte ikke hvorfor det gikk sakte. Jeg følte meg bra og jeg vet jeg er god. Når jeg er i form skal det ikke gå sakte. Det har vært en trøblete uke, sier han om oppladningen til VM i enkeltdistanser i Inzell.

På Hamar var Lorentzen svært frustrert, for den olympiske mesteren følte seg i bra form. Den siste uka har Lorentzen og støtteapparatet funnet ut hva som var feil. Et problem med utstyret gjorde at bergenseren ikke leverte som normalt.

Det ble rettet opp i tide til mesterskapet i Inzell. Fortsatt gjenstår trolig Lorentzens beste distanse i mesterskapet, nemlig 1000-meteren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!