VM-sølv til Christina

Christina Vukicevic tok sølv på 100 meter hekk under junior-VM i friidrett i Beijing i ettermiddag.

– Helt fantastisk. Vi er strålende fornøyde. Dette er en stor dag for norsk friidrett, jubler landslagssjef Ketil Tømmernes overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Årets to beste i verden
Gullvinneren Jekaterina Shtepa fra Russland fikk vinnertiden 13,33. Den norske jenta ble klokket inn på 13,34. Dette er de to beste juniortidene i verden i år.

19-åringen fra Tyrving senket dermed sin personlige rekord for andre gang for dagen. I semifinalen forbedret hun seg fra 13,48 til 13,45.

Bronsen gikk til Tiffany Ofili fra USA med tiden 13,37. Hun var årets verdenstoer før hun kom til Beijing. Nå er hun den fjerde på lista.

Vukicevic sin tid er norsk juniorrekord. Bare to norske seniorer har løpt distansen raskere noensinne – Lena Solli Reimann med 12,94 og Monica Grefstad med 13,09.

Christina passerte Hilde Fredriksens 13,39 på den norske alle-tiders-lista.

Gullet glapp i starten
Landslagssjef Ketil Tømmernes fikk sølvjenta på tråden umiddelbart etter finaleløpet.

– Hun var litt forbannet over starten, sier Tømmernes, og mye tyder altså på at VM-gullet røk der og da.

NY PERS I FINALEN: Her løper Christina Vukicevic semifinale i U-VM. Seinere i dag tok hun bronse i finalen. Foto: Scanpix
NY PERS I FINALEN: Her løper Christina Vukicevic semifinale i U-VM. Seinere i dag tok hun bronse i finalen. Foto: Scanpix Vis mer

– Men det betyr ingenting på en slik dag. Christina står nok en gang fram som en knalltøff utover når det virkelig gjelder, sier landslagssjefen.

Det er nemlig ikke første gang Bærum-jenta løfter seg i mesterskap, sin unge alder til tross. Under ungdoms-OL i 2003 tok hun gull. Året etter ble det 5. plass i junior-VM i en alder av bare 17 år. Og i fjor fulgte hun opp med sølv i junior-EM.

Senket pers’en to ganger
– Christina kan allerede vise til en strålende progresjon, fastslår en meget tilfreds sportssjef.

– Hun kommer maksimalt forberedt til de viktigste konkurransene og viser at hun tåler trykket. Det er slike utøvere vi trenger.

Tidene hun vartet opp med i Beijing viser også med all tydelighet evnen Christina Vukicevic har til å løfte seg når det gjelder. Under NM på Bislett forbedret hun sin personlige rekord fra 13,51 til 13,48. I årets aller viktigste konkurranse senket hun den to ganger, og det kraftig – først til 13,45 i semifinalen og så altså helt ned til 13,34 i finalen.

– Det sier alt om hvilken type Christina er, konkluderer en opprømt og imponert Ketil Tømmernes.

(ANB)