VM-sølv til Henrik Christiansen

Gjorde en svært god finale på 800 meter fri og tok et sensasjonelt sølv.

Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpixVis mer

- Han gjør sitt livs løp i dette VM-et, sa NRK-kommentator Ingrid Sørlig Glomnes.

Bare Alexander Dale Oen har tatt VM-medalje på langbane av de norske herrene tidligere. Det skjedde i 2011. 7.41.28 ble Christiansens tid på 800 meter fri, noe som var nok til å sikre ham et sensasjonelt VM-sølv i Sør-Korea. Tiden er norsk rekord på distansen og tre sekunder bedre enn hans egen personlige rekord.

- En historisk dag for norsk svømming!, utbrøt tidligere toppsvømmer Aleksander Hetland, som nå arbeider for statskanalen.

- Det var digg

Neste år er det VM i Tokyo, Japan. Et stort mål for alle utøvere. NRKs kommentatorer mener dagens prestasjon gjør Christiansen til en medaljekandidat neste sommer.

Svømmeren var strålende fornøyd da han kunne stige opp av bassenget som sølvvinner i et VM.

- Yes! Faen så deilig. Det var digg, nærmest ropte han i det NRK-sendte intervjuet.

- Det er dette vi jobber for. Det begynner å nærme seg europarekorden også, sier Christiansen. Han var to sekunder bak italienske Gregorio Paltrinieri, som faktisk slo europarekorden i dag.

Tilbake fra skade

Christiansen forteller at han følte seg svært sterk i dag, men at han ikke hadde turt å drømme om dette.

- 7,41 er bedre enn jeg hadde håpet på. Jeg hadde vært veldig fornøyd med 7,42, smiler Christiansen. Den gamle norgesrekorden var på 7,44,21.

Han har vært plaget av skader tidligere i karrieren, men kan nå se tilbake på et skadefritt år. Det ser han nå fruktene av.

- Nå har jeg fått trent et helt år uten skader. I starten av 2018 hadde jeg trøbbel, men når jeg får trent uten sykdom og skader, så er jeg der jeg skal være, sier han til NRK.

- Det er ett år til OL begynner. Det er 800 meter vi mener er min beste øvelse, så det er veldig deilig.