SØLVJENTE: Synnøve Solemdal, her fra v-cup i Granåsen, gikk på det norske laget som tok sølv i junior-VM. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
SØLVJENTE: Synnøve Solemdal, her fra v-cup i Granåsen, gikk på det norske laget som tok sølv i junior-VM. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

VM-sølv til norske junior-jenter

Bare Russland var raskere.

|||

Russerne ble for sterke, men de norske jentene sikret sølvet i stafetten over 3 x 6 kilometer i junior-VM i skiskyting i dag.

Det norske laget som besto av Kaia Wøien Nicolaisen, Marie Hov og Synnøve Solemdal kom seg gjennom uten strafferunder og med bare tre tilleggsskudd.

De russiske gullvinnerne hadde samme resultat på standplass, men gikk litt raskere i sporet.

Det skilte 29,7 sekunder mellom Russland og Norge, mens Tyskland på bronseplass var to tideler bak de norske jentene i mål etter en veldig spennende avslutning.

Tyskerne brukte seks ekstraskudd, tre mer enn Norge, og måtte lide for det ved bare å bli nummer tre.

I ungdomsklassen for menn ble det bronse til den norske trioen på 3 x 7,5 kilometer. Russland vant gullet, mens det norske laget som besto av Kristian Ruud Nesheim, Erling Aalvik og Vetle Sjåstad Christiansen, var 1.43,3 minutt bak vinnerlaget i mål.

De norske guttene kom seg gjennom uten strafferunder, men måtte bruke hele 14 ekstraskudd. Frankrike klarte sølvet og gikk i mål 42 sekunder før Norge.

(NTB)