VM-spiller scoret to for Sandnes Ulf, men Nordlies menn spilte uavgjort

2-2 mot Viking.

(Dagbladet): Tom Nordlie ble hentet til Sandnes Ulf for å redde klubben fra nedrykk, men har bare tatt to poeng på fire kamper etter at han kom til klubben i juli.

Sandnes Ulf ligger sist på tabellen, og er helt avhengig av å ta poeng hvis de skal berge plassen i Tippeligaen.

Tre mål på to kamper Tidlig i august hentet Nordlie en av sine tidligere spillere fra tida i Kongsvinger, costaricaneren Randall Brenes, som også har en fortid i Bodø/Glimt. Brenes spilte tre kamper i årets VM, og ble hentet fra Cartagines.

Og det var VM-spilleren som ga Sandnes Ulf muligheten til å juble da han sa satte inn 1-0 etter 39 minutter spill mot Viking i kveld, men reprisen viste at han var i klar offside. Dommeren dømte mål, men bare to minutter senere utlignet Steinthór Thorsteinsson for Viking, med et flott skudd på innlegget fra Yann-Erik de Lanlay.

De to lagene gikk til pause med 1-1, men under ti minutter inn i andreomgang scoret Brenes sitt tredje mål på to kamper, og det sto 2-1 til hjemmelaget.

Straffe til Viking Snaue 20 minutter før slutt scoret Chikere for Viking, men det ble korrekt avblåst for offside.

Ti minutter før slutt ble de Lanley felt like innenfor 16-meteren, og etter å ha snakket med linjedommer valgte hoveddommer Anders Johansen å dømme straffe til Viking, og Tom Nordlie raste på sidelinja.

Halddorsson reddet straffen fra Björn Daníel Sverrisson, men returen går i mål, og på reprisen ser det ut til at det var Sandnes Ulf-spiller Edier Frejd som var sistemann på ballen, og det sto 2-2.

Det ble også sluttresultatet, og Nordlie har fortsatt til gode å vinne en tippeligakamp med Sandnes Ulf.

- Vi får en straffe mot oss på slutten. For oss skjer det alltid noe i andreomgang, vi leder nesten hele kampen, men sånn skjer i fotball, sier Brenes til TV2 etter kampen.

Tror Ulf kan berge plassen Han var fornøyd med å score to mål på hjemmebane.

- Jeg er glad for det, men det var ikke bare meg. Hele laget gjorde en akseptabel kamp, men det hjelper ikke når vi ikke får tre poeng.

Han sier likevel til TV2s Davy Wathne at han tror Sandnes Ulf kan berge plassen.

- Vi skal stå på til siste slutt, vi vet det er en vanskelig situasjon. Det er ni kamper igjen, og vi må vinne seks. Jeg tror vi kan gjøre det, og vi kan fort ta tre poeng.

Nordlie var naturlig nok skuffet etter å ha mistet ledelsen to ganger.

- Jeg synes vi er ukloke når vi tar ledelsen og spiller på oss kontring rett etter at vi scoret 1-0. Men det er andre hjemmekamp på rad at linjemannen skal ha en avgjørende faktor, sier han til TV2.

Etter å ha sett straffesituasjonen på nytt sier han til TV2 at han ikke kan slakte dommertrioen.

- Jeg sto langt unna, dommeren har en god vinkel, han står rett utenfor 16, og har innsyns på det som skjer. Linjemannen ser den bakfra, det er vurdering, det er kontakt, og jeg kan ikke slakte ham for å dømme straffe, men dommeren har så bra innsyn at han burde klare å ta den avgjørelsen selv, sier han til kanalen.

- Når jeg ser det nå kan jeg ikke slakte dommertrioen.

Edin Frejd prøvde å få ballen unna på straffereturen, og var skuffet etter poendelingen.

- Det suger, det er ikke gøy. Det har vært litt ofte i denne sesongen at vi leder, og får drittmål imot oss, sier han til TV2.

Han er imidlertid usikker på om det var han eller Sverrisson som var sistemann på ballen på straffereturen.

- Han er på den, om han skyter i meg vet jeg ikke. Det var nesten så jeg fikk den unna, men sånn er det.

Skulle vært annullert Og Sandnes Ulfs første mål skulle vært blåst av for offside, men Viking-trener Kjell Jonevret skylder likevel ikke på dommeren.

- Alle som sto på linjen sa at det var offside. Men vi har de dommerne vi fortjener, vi er ikke noe bedre vi heller.

• Viking møter Rosenborg i neste runde, mens Sandnes Ulf møter Stabæk borte.