MER REISING ENN RUSSLAND: Camilla Herrem, Nora Mørk og Vilde Ingstad møter Russland i kveld - etter at det norske laget måtte bruke gårsdagen på pakking og reising. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MER REISING ENN RUSSLAND: Camilla Herrem, Nora Mørk og Vilde Ingstad møter Russland i kveld - etter at det norske laget måtte bruke gårsdagen på pakking og reising. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Mye reising i håndball-VM:

VM-spillerne reagerer: - Gidder ikke pakke ut av bagen engang

Russerne slapp reisedag.

  • Norge - Russland, kl. 20.30

MAGDEBURG (Dagbladet): Norge møter Russland til VM-kvartfinale i kveld og før avkast er det misnøye med forskjeller på lagenes oppladning.

- Rart oppsett, sier Nora Mørk til Dagbladet.

- Ikke rettferdig, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Norge spilte 8-delsfinale klokka 20.30 mandag kveld - og måtte opp og pakke sakene for å reise fra Leipzig til Magdeburg i går.

Russerne har derimot hatt en langt roligere oppladning - utenfor banen.

- Mye reising

Russerne spilte kamp kl. 17.30 mandag i Magdeburg, og de slipper dermed belastningen med en ekstra reisedag, utsjekk og innsjekk på hotell.

Når 16 norske spillere pluss et nesten like stort støtteapparat skal forflytte seg, er det noen logistikk-utfordringer som må løses.

- Jeg synes ikke det er rettferdig. Vi burde jo spilt i samme by som Russland slik at begge får like mye reising, sier Herrem.

Norge - Spania ble spilt i Leipzig, samtidig som Sør-Korea - Russland ble spilt i Magdeburg. Problemet hadde vært løst dersom 8-delsfinalene ble spilt i samme by.

- Jeg skjønner ikke hvorfor arrangøren gjør det. Jeg var sikker på at vi ikke skulle flytte mer enn til Leipzig og så eventuelt til Hamburg i semifinale.

- For mye flytting?

- Da jeg kom på hotellet her nå i Magdeburg (det tredje i VM), så gidder jeg ikke pakke ut av bagen en gang. Vi skal uansett bare være her til etter Russland-kampen. Jeg hater virkelig å pakke. Det er det verste jeg vet, sier Herrem.

Nora Mørk forteller også at hun stusser over finaleoppsettene.

- Det er litt rart hele greia. Nå får vi i hvert fall prøvd hotell-buffet over hele Tyskland... Russland får noen ekstra timer restitusjon, men samtidig hadde de en knalltøff kamp mot Sør-Korea. Russerne måtte jobbe skikkelig for seieren. Kanskje de har en liten fordel med mindre stress før kamp, men samtidig tror jeg de er mer slitne etter sist kamp, sier Mørk til Dagbladet og viser en positiv innstilling.

De norske spillerne kan i teorien spille kamper i fire forskjellige byer i løpet av VM dersom de går videre til semifinalen.

VM-jentenes reising innebærer: Nærmere fem timer fra Stuttgart til Leipzig i buss før 8-delsfinale. Nærmere to timer i buss fra Leipzig til Magdeburg før kvartfinalen i kveld. Ved semifinale må spillerne reise tre timer i buss fra Magdeburg til Hamburg.

- Full fart

Uansett antall timer med reising: Russland er VM-motstander i kveld.

- Det blir en ny toppkamp mot et lag vi kjenner godt. Det blir full fart og massivt trykk i to omganger. Alle spillerne har sett litt på Russlands kamper og vi skal være klare for en skikkelig fight. Dette er 50-50 som i alle cupkamper, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Hvordan slå Russland?

- Vi må straffe dem med fart, og være tette i forsvaret, sier Hergeirsson.

Nora Mørk er enig:

- Dette er på mange måter et nytt Russland, men de spiller den samme type håndball som før. De er tøffe, sier Mørk til Dagbladet.

Camilla Herrem forteller:

- Det er et steintøft lag. De har mye høyere tempo enn de pleier. Nå gjelder det å løpe hjem. Her kan det bli mye fram og tilbake, sier Herrem.

Norge - Russland starter klokka 20.30 i kveld. Kampen kan du se på TV 2.