VM-sprinten flyttes

Grunnet temperaturer opp mot 20 grader på det varmeste i VM-løypa i Oberstdorf, velger FIS å flytte torsdagens sprint.

VARMT: Flere av de norske løperne reagerte på varmen og løypa etter dagens treningsøkt i VM-løypene. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Grunnet temperaturer opp mot 20 grader på det varmeste i VM-løypa i Oberstdorf, har FIS og Infront i dag diskutert om torsdagens sprintøvelse skal flyttes til tidligere på dagen.

Nå er konklusjonen klar: VM-sprinten flyttes til et tidligere starttidspunkt. Dette bekrefter FIS i en pressemelding.

Formålet med et tidligere starttidspunkt er å få lavere temperaturer og fastere løyper når sprintkonkurransen skal arrangeres og åpne det nært forestående verdensmesterskapet i Oberstdorf.

Fremskyndingen vil også gjelde morgendagens kvalifiseringsrenn i den tyske VM-byen, som arrangeres for løpere fra mindre skinasjoner med svært høy FIS-koeffisient, altså lav ranking.

Opprinnelig starttidspunkt for prologen og kvartfinalene var henholdsvis klokka 12.45 og 15.15. De nye tidspunktene for prolog og kvartfinalene er 09.00 og 11.30.

  • Dette sa de norske langrennsessene til Dagbladet i går om varmen i VM-byen og de bløte forholdene:

Dette er det nye programmet:

Onsdagens kvalifisering:

09:00h Women 5km Qualification F
10:30h Men 10km Qualification F

Torsdagens prolog og sprint:

09:00h Sprint Qualification C
11:30h Sprint Finals C

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer