Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-start for både Søndrål og Storelid

Ådne Søndrål og Kjell Storelid fikk i går klarsignal til VM allround i Vikingskipet. Norge fikk den ledige plassen som Sør-Korea sa fra seg. De to supplerer allerede VM-uttatte Eskil Ervik på det norske laget.

- Vi rotet det til for oss sjøl i EM. Derfor var det greit for oss å få hjelp utenfra. Nå fikk vi det omtrent som vi ville, sier landslagssjef Geir Karlstad til Dagbladet.

Brigt Rykkje eller Lasse Sætre blir reserve.

Sør-Korea kvalifiserte opprinnelig én løper til VM, men ettersom deres løper bare endte på sjetteplass i Asia-mesterskapet, valgte de i stedet å prioritere Asia-lekene.

- Jeg både gleder og gruer meg. 10000-meter er fryktelig langt, og jeg vet ikke helt hva jeg er god for. Jeg håper å kunne slåss om distanseseier på 500- og 5000-meter, sier Sønderål.

Kjell Storelid regner med å være i absolutt toppform til VM.

- Selv om jeg ikke ble uttatt før i går, har jeg hele tida forberedt meg på å gå VM. Jeg har ikke spisset formen, for den sparer jeg til 6. og 7. februar, sier Storelid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling