VM-start kan ødelegge neste sesong for Svindal

Komplisert regelverk gir hodebry.

RISIKERER STRAFF. Aksel Lund Svindal er i tenkeboksen. Han risikerer straff på rankingen, om han starter i VM, og det går dårlig. Foto: NTB scanpix
RISIKERER STRAFF. Aksel Lund Svindal er i tenkeboksen. Han risikerer straff på rankingen, om han starter i VM, og det går dårlig. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal må være sikker på om han er i stand til å kjøre om en medalje i VM før han eventuelt setter utfor i Beaver Creek.

Det gjelder ikke bare om han faktisk er god nok denne uka. Men det kan også få konsekvenser for hele neste sesong.

Det norske alpinesset har et dilemma.

Velger han å starte, mister han samtidig sin status som skadet.

Det kan få innvirkning på World Cup-rankingen.

Bra startnummer står i fare Det har igjen innflytelse på bra eller dårlig startnummer neste sesong.

- Aksel må være trygg på seg selv, og at han vet han er god nok til å kjøre om medaljer, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til Dagbladet.

I henhold til FIS-reglementets paragraf 21.2 kan en utøver miste sin status som skadet, om vedkommende deltar i et FIS-renn mellom 15. oktober og 15. april.

Risikerer straff På grunn av at Lund Svindal ikke vil rekke mange renn denne sesongen, kan det få konsekvenser i henhold til FIS-regelverket.

- Aksel risikerer en straff på rankingen, forteller Tjørhom.

Ifølge FIS-reglementets paragraf 21.4 risikerer Lund Svindal å miste fire punkter, da han var rangert mellom de fem beste i fartsdisiplinene, da han skadet akillessenen 18. oktober i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.