- VM-starten blir preget av tåke

Slik blir Kollen-været.

NOEN HOPPERE I SIKTE? Tåke i Holmenkollen er ikke noe nytt fenomen. De første dagene kan det bli dårlig sikt i skianlegget. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NOEN HOPPERE I SIKTE? Tåke i Holmenkollen er ikke noe nytt fenomen. De første dagene kan det bli dårlig sikt i skianlegget. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Mildvær og tåke blir det som møter VM-deltakere og publikum de første dagene i Holmenkollen.

Det norske smøreteamet får trolig noen store utfordringer allerede på den første konkurransedagen i mesterskapet. Sørlig vind, som igjen betyr mildvær og plussgrader, kan gjøre enkelte renn til en duell i smørebua.

Foran fredagens konkurranser går prognosene ut på at tåka kommer til å legge seg som et teppe i Holmenkollen.

- Det er store muligheter for at det blir tåke fredag. Slik det ser ut nå, er det en sikker «tåkedag», sier Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til NTB.

Fredag skal hopperne i aksjon i Midtstubakken, og det er kvinnenes individuelle renn og kvalifisering menn som står på programmet i normalbakken.

Væromslaget fra kulde til mildvær er ventet i løpet av onsdag, og de neste tre-fire dagene vil det være noen få kuldegrader på natt og plussgrader på dagen.

Utsiktene for helgen er gode, men ifølge prognosene fra Meteorologisk institutt er det for tidlig å si når tåka slipper taket i VM-arenaen.

- Det ser ut til å bli lettere vær i helgen. Fortsatt vil det holde seg mildt, med til dels pent vært og lite nedbør, sier Mentzoni.

Videre framover i neste uke er varselet mildt og oppholdsvær.

Under Oslo-VM i 1966 lå det tett tåke over begge hopprennene. Det var knapt mulig å se noe av vinnerhoppene til verdensmester Bjørn Wirkola.

(NTB)