TAPER ALDRI? Her trener Brasil-spillerne i Teresopolis foran VM-åpningen mot Kroatia i morgen. Foto: AFP /VANDERLEI ALMEIDA / NTB SCANPIX
TAPER ALDRI? Her trener Brasil-spillerne i Teresopolis foran VM-åpningen mot Kroatia i morgen. Foto: AFP /VANDERLEI ALMEIDA / NTB SCANPIXVis mer

VM-statistikken som beroliger hele Brasil

Vertsnasjonen taper aldri åpningskampen.

Brasil ønsker å skremme motstanderne allerede i VMs åpningskamp mot Kroatia for å lette på presset. De har statistikken på sin side.

Det er knyttet enorme forventninger til det brasilianske landslaget prestasjoner i VM på hjemmebane.

At vertsnasjonen av VM aldri har tapt en åpningskamp, burde kunne berolige Brasil-troppen og lagets tilhengere.

I de 20 mesterskapene som er blitt arrangert, har 14 av åpningskampene endt med seier til vertsnasjonen og de resterende seks uavgjort.

- Det er viktig med tre poeng mot Kroatia, men også det å sende ut en melding til våre rivaler. Åpningskampen er den aller viktigste kampen i VM for alle, sier Barcelona-spiller Dani Alves.

Mye kan likevel tyde på at det blir en lite målrik kamp torsdag, ettersom åtte av de tolv siste åpningskampene i VM har endt med ett mål eller mindre. Brasil har som eneste lag deltatt i alle arrangerte fotball-VM og var også vertsnasjon i 1950. Da endte åpningskampen med 4-0-seier over Mexico.

Gleder seg Tross det enorme presset det brasilianske landslaget har på seg foran åpningskampen, ser laget fram til å komme i gang med VM.

- Vi ønsker å nyte mesterskapet. Vi er selvsikre og ønsker bare at åpningskampen skal sparkes i gang. Vi skal prøve å gi et bra bilde av oss, sier Alves.

En av Brasils spisser, Jo, forteller at det er en nervøs, men rolig stemning i troppen.

- Når det er avreise til São Paulo og det nærmer seg kampstart, vil det være spenning. Åpningskampen i vårt eget hjemland vil være annerledes enn andre kamper, mener Atlético Mineiro-spiller Jo.

Tror på tøff motstand Brasil tar likevel ikke lett på Kroatia. Laget vet det venter tøff motstand på torsdag.

- Det finnes ikke enkle kamper. Det er veldig viktig å være fokusert på åpningskampen, sier Shakhtar-spiller Bernard.

I oppkjøringen til VM har Brasil blant annet møtt Serbia. Det endte med brasiliansk 1-0-seier. Bernard sammenligner Kroatia med nettopp det serbiske landslaget.

- Kampen mot Serbia var vanskelig. Det var et ganske godt balansert lag. Jeg tror kampen mot Kroatia blir veldig lik som mot Serbia. Vi har behov for å starte med en seier, avslutter Bernard.

(NTB-AFP)