Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

VM-stjerna om hatet og den store skrekken: - Døra må alltid være låst

Gabriela Koukalova og tsjekkerne om berømmelsen, hatbrev, kaker og søtsaker som de frykter inneholder doping.

FÅR HATBREV: Gabriela Koukalova og det tsjekkiske landslaget opplever å få hatbrev og tør ikke røre kakegaver de får. Foto: Martin Schutt/dpa-Zentralbild/dpa
FÅR HATBREV: Gabriela Koukalova og det tsjekkiske landslaget opplever å få hatbrev og tør ikke røre kakegaver de får. Foto: Martin Schutt/dpa-Zentralbild/dpa Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Gabriela Koukalova (27) fra Tsjekkia har stått fram som en av VMs aller største stjerner med tre medaljer: Gull på sprint, sølv på 15-kilometer og bronse på jaktstart.

Men all suksessen og berømmelsen har også en bakside. Koukalova og det tsjekkiske landslaget opplever hatbrev.

- Ja.. Det varierer og er ganske individuelt, sier Koukalova til Dagbladet.

- Det er ikke hyggelig, sier 27-åringen videre.

STJERNE: Gabriela Koukalova i Hochfilzen. Foto: Martin Schutt/dpa-Zentralbild/dpa
STJERNE: Gabriela Koukalova i Hochfilzen. Foto: Martin Schutt/dpa-Zentralbild/dpa Vis mer

Gjemmer dop

Ifølge den russiske avisa Sport-Express er det blant annen en russisk skiskytterfan som har sett seg lei av den tsjekkiske jentas solide innsats.

Sinte fans har gått så langt som å forsøke å sabotere for tsjekkerne: Ved å forsøke å gi tsjekkerne gaver som inneholder ulovlige midler som kan gi utslag på en dopingkontroll.

- Vi kan ikke spise kaker, eller ta imot gaver som søtsaker. Vi må passe på alt. Jeg dobbeltsjekker alt og døra må alltid være låst når jeg forlater et rom. Jeg gjør alt for å minimalisere risikoen, sier Koukalova.

- Dette må vi ta på alvor på grunn av hatbrevene. De truer med å putte noe i maten vår og dette kommer etter at vi uttalte oss om Russland og doping, sier Koukalova.

STAFETTJENTER: Hilde Fenne, Marte Olsbu og Kaia Wøien Nicolaisen under torsdagen pressetreff foran stafetten.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STAFETTJENTER: Hilde Fenne, Marte Olsbu og Kaia Wøien Nicolaisen under torsdagen pressetreff foran stafetten.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Ikke kjent nok

De norske skiskytterhåpene i VM har ikke opplevd noe negativt utenomsportslig.

- Jeg har aldri fått hatbrev. Jeg er kanskje ikke kjent nok, hehe? Jeg kan godt slippe det, sier Kaia Wøien Nicolaisen (26) til Dagbladet. Hun går 1. etappe på stafetten i morgen.

Marte Olsbu forteller:

- Nei, jeg har ikke fått noe negativt. Verken mat eller hatbrev. Sånt kommer nok med berømmelse. Det eneste jeg får i posten er fra folk som spør etter autograf, sier Marte Olsbu (26), ankerkvinnen i morgen.

- Du har aldri opplevd noe negativt i posten?

- Nei, jeg er vel ikke god nok og ikke kjent nok. Koukalova får sikkert mye hyggelig i posten også. Hun er ei stor stjerne og mange vil ha en bit av henne, både positivt og negativt. Hun må leve med det, sier Olsbu.

Heller ikke lagets yngste kvinne, Hilde Fenne (23) har opplevd sinte brev eller suspekte gaver.

- Jeg har aldri fått noe rart. Jeg kan få hyggelige brev og aldri fått hatbrev. Jeg tror ingen på laget har fått noe uhyggelig, sier Hilde Fenne, som går 2. etappe i morgen.

Tiril Eckhoff skal etter planen gå tredje etappe på VM-stafetten. Eckhoff er blitt syk og føler seg ikke i form etter rennet i går. Derfor sto hun over pressetreff og trening i dag. Hun er isolert fra resten av troppen, men landslagsledelsen tror hun blir klar til i morgen.

PS: Herrene går 20-kilometer i VM i dag klokka 14.30. Ole Einar Bjørndalen, Johannes T. Bø, Emil H. Svendsen og Lars Helge Birkeland går for Norge.

SØLV PÅ 15 KM: Gabriela Koukalova. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
SØLV PÅ 15 KM: Gabriela Koukalova. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
SPRINTGULL: Gabriela Koukalova. Foto: AFP PHOTO / APA / BARBARA GINDL / Austria OUT
SPRINTGULL: Gabriela Koukalova. Foto: AFP PHOTO / APA / BARBARA GINDL / Austria OUT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling