Copello og Barr forundret over Warholms utvikling

VM-stjerna rystet: - Helt vilt, det som skjer nå

For to år siden ble Karsten Warholm verdensmester med den 917. raskeste tiden i historien. Nå er ungguttene Karsten Warholm, Rai Benjamin og Abderrahman Samba alle topp 3 gjennom alle tider - og kan slå verdensrekorden samtidig i VM-finalen mandag.

REAGERER: De norske friidrettsessene reagerer på måten kvinner blir behandlet på i VM-byen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): I løpet av to år er 400 meter hekk-øvelsen snudd totalt på hodet og blitt en av friidrettens mest attraktive øvelser.

Da Karsten Warholm ble verdensmester på 400 meter hekk i London i 2017, var det på den svakeste vinnertida i et VM noensinne: 48,35.

Riktignok spilte regnværet inn på sunnmøringens vinnertid den gang, men tendensen var likevel klar: Det ble løpt saktere i London-VM sammenliknet med de foregående mesterskapene, noe som ble sett på som et sunnhetstegn i lys av friidrettens harde oppgjør med dopingfortida.

Av den grunn ble det fremmet sterke forslag om å stryke tilsynelatende uslåelige verdensrekorder fra 80- og 90-tallet. Rekorder som virket uoppnåelige.

Uvirkelig forvandling

Warholms gulløp i vanskelige værforhold i London var den 917. raskeste i verden- Ulsteinvik-guttens personlige rekord i 2017 var det 653. raskeste løpet som har blitt gjort på distansen gjennom historien.

To år seinere er alt snudd på hodet.

Forvandlingene får friidrettsmiljøet til å gni seg i øynene.

Nå har Warholm den nest raskeste tiden gjennom alle tider. Og tre av de fire raskeste utøverne i verdenshistorien er aktive akkurat nå. Alle tre jakter verdensrekorden til Kevin Young fra 1992 i dette VM-et i ekstremvarmen i Doha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer