VM-stjernas frekke dans går verden rundt

Alex Morgan er ikke redd for rampelyset, og stjal showet da de amerikanske kvinnene feiret VM-gull i garderoben etter finalen.

VILL FEIRING: Alex Morgan og resten av det amerikanske feiret ellevilt etter at gullet var sikret. Video: @ashlynharris24. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

De amerikanske kvinnene kunne juble for landets fjerde VM-tittel etter å ha slått Nederland komfortabelt 2-0 i finalen.

Etter å ha mottatt pokalen som bevis på seieren var det klart for full feiring i garderoben for de amerikanske stjernene.

I etterkant er det feiringen fra garderoben som har tatt av på sosiale medier og har blitt plukket opp av store medier som CNN, Yahoo!, Sports Illustrated og Bild.

Twerket til feiring

Reservemålvakt Ashlyn Harris tok fram mobilen og filmet mye av feiringen og la ut på Instagram underveis. Stemningen var meget god og særlig en kvinne var særlig imponerende.

Det var lagets største stjerne, Alex Morgan, som viste seg fram, mens lagvenninnene jublet og skrek henne fram.

Ada Hegerberg ble hyllet for måten hun taklet å bli spurt av den franske DJ'en Martin Solveig da hun ble tildelt Gullballen i vinter, var det langt mer naturlig for Morgan å gjøre det samme i feiring med lagvenninnene i garderoben i Lyon, der hun twerket på imponerende vis, og smilte og lo etter finalen.

Morgan, som er regnet som en av verdens beste spillere, skaffet straffen som sendte USA i føringen. Spissen, som til daglig spiller for Orlando Pride, scoret fem mot Thailand og ett mot England i turneringen,

Feiltolket målfeiring

Tidligere i turneringen havnet hun i fokus for måten hun feiret målet sitt mot England i semifinalen. 30-åringen etterlignet å drikke en kopp te, en henvisning til Boston Tea Party, noe som skapte furore i England og USA.

Feiringen ble tolket som et stikk mot England - hvor det blir drukket over 100 millioner kopper te hver dag. Selv syntes Morgan at diskusjonen rundt hennes feiring var sterkt overdrevet og har forklart hva feiringen egentlig betydde.

- Feiringen handlet om uttrykket «that's the tea», som betyr å fortelle en historie eller å spre nyheten. Det var ikke et stikk til England på noen som helst måte, forteller hun.

Morgan mener feiringen aldri ville fått liknende reaksjoner om det var en herrespiller som gjorde det.

- Det er dobbeltmoralsk overfor kvinner. Vi må være ydmyke når vi har suksess. Vi kan feire, men ikke for mye. Vi må alltid begrense oss selv. Menn feirer med å ta seg til skrittet eller hva det måtte være, mens jeg feiret med å drikke en kopp te. Jeg må le litt av all kritikken.