VM-stjerne beskyldes for å ha drept to av vennene i rituelt dobbeltdrap

Nå benekter Gyan anklagene.

NEKTER FOR DOBBELTDRAP: Ghana-kaptein Asamoah Gyan tilbakeviser at han har medvirket til drap. Foto: CARL DE SOUZA / AFP / Scanpix
NEKTER FOR DOBBELTDRAP: Ghana-kaptein Asamoah Gyan tilbakeviser at han har medvirket til drap. Foto: CARL DE SOUZA / AFP / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Asamoah Gyan er en folkehelt i hjemlandet. Ingen har flere nettkjenninger for Ghana enn den nåværende landslagskapteinen. I Brasil i sommer tok 28-åringen også rekorden som nasjonens mestscorende i VM-sammenheng.

Nå er det imidlertid helt andre typer overskrifter som knyttes til navnet hans: Al Ain-spilleren beskyldes for å ha drept den ghanesiske rapperen Theophilus «Castro» Tagoe og hans kjæreste, Janet Bandu.

- Skjuler ikke noe Sammen med en gruppe venner skal de tre ha feriert sammen i byen Ada i juli, før kjæresteparet plutselig forsvant sporløst etter å ha lagt ut på en vannscooter-tur.

Rykter som har oppstått  i Ghana vil nå ha det til at Gyan, sammen med noen av brødrene sine, skal ha tatt del i et rituelt offerdrap av vennene sine. Dette har 28-åringen sett seg nødt til å benekte i en pressemelding.

- Vi har forholdt oss stille mens disse ville anklagene og ryktene har svirret i media. Vi har ikke vært stille fordi vi skjuler noe eller fordi vi ikke føler en trang til å fortelle, etter det vi kan huske, hva som skjedde i Ada. Vi har vært stille fordi vi ikke ønsket å forstyrre politiets etterforskning, sier Gyan.

- Forferdet Den tidligere Sunderland-spilleren påpeker også at de som har fremmet påstandene aldri har underbygget dem med beviser.

- I vår smertefulle stillhet har vi vært forferdet over plattformen disse ville ryktene og absurde anklagene mot oss har fått, sier Gyan.

28-åringen, som etter rapportene tjener over 140 000 norske kroner i uka i sin arabiske klubb, har også fått med seg anklagene om det angivelig rituelle drapet.

- Påstanden om åndelige ofringer kan på ingen måte underbygges. Vi benytter denne muligheten til å si at at vi ikke kan bebreides for forsvinningene av Castro og Janet Bandu. Vi har ikke hatt noe med det å gjøre. Vi har overhodet ingen moralsk eller juridisk skyld, sier Gyan.

Kjæresteparet skal fremdeles ikke være funnet. Nå ber både Gyan og brødrene pressen om å få fred fra spekulasjonene.

LAGKAMERAT MED GODSET-KEEPER: Norsk-ghanesiske Adam Larsen Kwarasey (øverst til venstre) spiller med Ghana-kaptein Asamoah Gyan (draktnummer nr. 3) på landslaget. AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
LAGKAMERAT MED GODSET-KEEPER: Norsk-ghanesiske Adam Larsen Kwarasey (øverst til venstre) spiller med Ghana-kaptein Asamoah Gyan (draktnummer nr. 3) på landslaget. AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Vis mer