KRITISK:  Kaisa Mäkäräinen får bare utenomsportslige spørsmål fra de russiske journalistene. Det har hun sett seg lei. Foto. AP Photo/Matthias Schrader)
KRITISK: Kaisa Mäkäräinen får bare utenomsportslige spørsmål fra de russiske journalistene. Det har hun sett seg lei. Foto. AP Photo/Matthias Schrader)Vis mer

VM-stjerne irritert etter spørsmål på pressekonferanse

Kaisa Mäkäräinen er Finlands mest populære idrettsutøver.

(Dagbladet): VM i skiskyting starter i morgen med mixedstafett. Kanskje det største hjemmehåpet er Kaisa Mäkäräinen.

Som en av de store favorittene er naturligvis interessen fra andre nasjoner også stor under pressekonferansene i forkant.

I Norge raste debatten om hva som var greit å spørre om, etter at Petter Northug måtte svare på om han hadde matchet med noen på sjekkeappen Tinder og Therese Johaug fikk spørsmål om hva slags undertøy hun foretrakk under løp.

- Du har blondt hår I Kontiolahti er det Mäkäräinen som nå får spørsmål om de rareste ting. Denne gangen fra russisk hold.

Ifølge den finske avisen Iltalehti fikk 32-åringen følgende spørsmål på pressekonferansen i forkant:

- Du har blondt hår. Har du vurdert å bytte til en mørkere farge?

Spørsmålet kom fra en russisk journalist. Mäkäräinen svarte høflig nei. Etter seansen kom kun med krass kritikk i retning de russiske journalistene.

- Russerne stiller alltid så merkelige spørsmål. De handler aldri om det sportslige, sier hun ifølge Expressen.

Finlands mest populære idrettsutøver Samtidig kan Mäkäräinen kalle seg Finland mest populære utøver.

Ishockey er Finlands mest populære idrett både blant publikum og sponsorer. Derimot er skiskytteren Kaisa Mäkäräinen mest populær av enkeltutøverne.

Det viser en undersøkelse utført for sponsor- og kommunikasjonsselskapet Sponsor Insight.

Mäkäräinens framgang har ført skiskyting opp fra sjuende- til fjerdeplass blant Finlands mest populære idretter. Ishockey, friidrett og langrenn topper, mens formel 1 er på femteplass.

Den mannlige befolkningen er mest interessert i ishockey, friidrett og formel 1. Ishockey topper også blant kvinnene, foran friidrett og langrenn.

Totalt 60 ulike idretter var med i undersøkelsen. Torsdag starter VM i skiskyting i Kontiolahti, og Mäkäräinen er en av de store favorittene til gullene i kvinnenes konkurranser.