<strong>PROFILERT MOTSTANDER:</strong> Giancarlo González (t.h.) storspilte mot land som England og Italia, noe som kan ha bidratt til å øke verdien hans voldsomt. Her i duell med engelske Daniel Sturridge (midten). Også Cristian Gamboa (t.v.) kan sørge for millioner til norsk fotball, han blir trolig solgt fra Rosenborg til West Bromwich. Foto: Dami Sagolj/Reuters/NTB Scanpix
PROFILERT MOTSTANDER: Giancarlo González (t.h.) storspilte mot land som England og Italia, noe som kan ha bidratt til å øke verdien hans voldsomt. Her i duell med engelske Daniel Sturridge (midten). Også Cristian Gamboa (t.v.) kan sørge for millioner til norsk fotball, han blir trolig solgt fra Rosenborg til West Bromwich. Foto: Dami Sagolj/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

VM-stjerne kan sørge for sårt tiltrengte millioner til Enga

Har videresalgsklausul på Giancarlo González.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Costa Rica var én av de største positive overraskelsene under VM i Brasil. Blant de som utmerket seg for «Los Ticos» var tidligere Vålerenga-stopper Giancarlo González. 

Martin Andresen hentet González til Vålerenga i 2012, men i februar i år ble han solgt til MLS-klubben Colombus Crew. Årsaken var enkel: Vålerenga trengte pengene. Oslo-klubben skal ha fått rundt to millioner kroner for González.

Dagbladet veit også at Vålerenga sikret seg en videresalgsklausul på 10 prosent. 

- Kan virke som et kupp Etter VM-forestillingen er det liten tvil om at costaricaneren har en betydelig høyere markedsverdi enn da Enga solgte ham. 

Talentspeider og tidligere daglig leder i Monaco, Tor Kristian Karlsen, sier til Dagbladet at han før Nederland-kampen fikk indikasjoner på en prislapp på snaut 20 millioner kroner for Colombus Crew-spilleren. 

-  Den prisen kan muligens har steget ytterlige etter kvartfinalen, sier Karlsen. 

Noe av grunnen til det er at store medier, som for eksempel BBC og ESPN hadde González i sine drømmeellevere fra mesterskapet.  

Ifølge den britiske avisa The Guardian, skal Premier League-klubben Sunderland være villige til å betale hele 50 millioner kroner for González. Det vil i tilfelle bety rundt fem millioner kroner til Vålerenga, penger som kan komme svært godt med. 

Tor Kristian Karlsen synes summen høres voldsom ut, men avviser det ikke helt.

- 50 millioner virker drøyt, men Premier League-klubber er ikke alltid like prisbevisste som klubber fra andre land og ligaer. For en engelsk klubb kan den summen virke som et kupp. Og om det stemmer at Vålerenga har en videresalgsklausul, vil en slik sum være et fantastisk vindfall for Oslo-klubben. 

Kjærkomment for Enga De blåkledde fra hovedstaden sliter som kjent med økonomien, særlig etter at de i juni ble dømt til å betale Stabæk 5,6 millioner, pluss saksomkostninger, for opsjonsavtalen på Herman Stengel.

Dagbladet kunne i starten av mai avsløre at Vålerenga trengte 15 millioner kroner for å overleve (krever innlogging). Fem av disse millionene er skaffet til veie gjennom en innsamlingsaksjon (2,5 millioner) og tilsvarende bidrag fra Tor Olav Trøim, noe som betyr at Vålerenga fortsatt mangler rundt 16 millioner kroner. 

Så får det heller være at Vålerenga trolig heller ville solgt Giancarlo González nå, og fått full pris for ham. 

- Ja, i ettertid er selvsagt alt krystallklart, sier Karlsen, som understreker at han ikke kjenner bakgrunnen godt nok til å mene noe med absolutt sikkerhet.

- Samtidig, helt generelt, er det selvsagt alltid en «risiko» å selge spillere noen måneder foran et mesterskap som kan ha ekstremt stor påvirkning på en spillers verdi. Spesielt når motstanderne er profilerte - som England og Italia - blir verdiøkningen stor hvis man presterer, sier Karlsen til Dagbladet. 

Ikke uvanlig Daglig leder i Vålerenga, Stig Ove Sandnes ønsker ikke å spekulere i om González blir solgt, og eventuelt for hvor mye. 

<strong>SPORTSDIREKTØR:</strong> Tor Kristian Karlsen (t.h.) jobbet både som sportsdirektør og administrerende direktør i Monaco, i tillegg til at han har vært speider for flere europeiske storklubber. Her presenterer han Claudio Ranieri (midten) som ny trener i Monaco, sammen med daværende administrerende direktør Filips Dhondt i 2012. Foto: Jean Magnenet/AFP/NTB Scanpix
SPORTSDIREKTØR: Tor Kristian Karlsen (t.h.) jobbet både som sportsdirektør og administrerende direktør i Monaco, i tillegg til at han har vært speider for flere europeiske storklubber. Her presenterer han Claudio Ranieri (midten) som ny trener i Monaco, sammen med daværende administrerende direktør Filips Dhondt i 2012. Foto: Jean Magnenet/AFP/NTB Scanpix Vis mer

- Han gjorde et bra VM, og det er fint for ham. Men han er ikke vår spiller, så det er ikke noe vi går rundt og tenker på. 

- Når dere har en videresalgsprosent for ham, må det vel være positivt om dere kan få noen kroner?

- Selv om ikke det er noe som er standard i fotballoverganger, er det ikke uvanlig med videresalgsklausuler. Men jeg veit ikke hvor vanlig det er å få det hos MLS-klubber, så sånn sett er det jo bra. 

Sjokkert Ferdinand Overfor lokalavisa Columbus Dispatch, avslører Colombus Crew-manager Gregg Berhalter at det har vært mange forespørsler fra agenter, men at han ikke forholder seg til det før et konkret bud er på plass. 

- Vi må bare vurdere tilbudene etter hvert som de kommer. Om noen kommer med et bud vi ikke kan si nei til, må vi selvsagt tenke på det, sier Berhalter.

Skal vi tro Rio Ferdinand, kommer noe til å skje. QPR-stopperen jobbet for BBC under VM, og ga følgende beskjed om Giancarlo González etter Costa Ricas kamp mot Nederland:

- Jeg blir sjokkert hvis ingen kjøper ham i løpet av sommeren.

Noe annet som taler for et salg, er at Ohio-laget er god forspent i det bakre leddet, men sies å være på jakt etter mer bredde framover på banen.

<strong>IKKE UVANLIG:</strong> Daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga vil ikke spekulere i hvor mye klubben eventuelt kan tjene på et salg av Giancarlo González. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
IKKE UVANLIG: Daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga vil ikke spekulere i hvor mye klubben eventuelt kan tjene på et salg av Giancarlo González. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer