VM-stjerne risikerer fengsel

Den danske VM-spilleren Stig Tøfting risikerer fengsel etter at han natt til søndag ble arrestert og siktet for vold etter slagsmål på et utested i København.

Tøfting, som etter VM ga beskjed om at han gir seg på landslaget, gikk plutselig amok på utestedet Cafe Ketchup. Flere av de danske VM-spillerne var samlet ved middagen.

Etter en kort diskusjon med utestedets innehaver endte det med at Tøfting skallet ned innehaveren. Foran øynene på 200-300 gjester ble han bortvist fra stedet. Men det stanset ikke Bolton-spilleren. Utenfor utestedet satte han en knyttneve i tinningen på kjøkkensjefen, som måtte kjøres til legevakten med ambulanse.

Informasjonssjef Lars Berendt i Danmarks fotballforbund (DBU) ønsker ikke å kommentere saken, men på Cafe Ketchup er man dypt sjokkert over Tøftings oppførsel.

- Vi hadde ønsket å gi landslaget en skikkelig fest etter hjemkomsten, og så skjer dette. Men det var kun han som laget bråk. Alle de andre gjorde det de kunne for å roe ham ned, sier Peter Asschenfeldt, en av eierne, til Ekstra Bladet.

Kort tid senere ble Tøfting arrestert av sivile politifolk, og etter flere timers avhør kunne han forlate politistasjonen med en dobbel voldssiktelse.

Stig Tøfting sier seg ikke skyldig, og har ellers ingen kommentarer til voldsepisoden. Han har uansett gitt utestedet en uforbeholden unnskyldning.

Tøfting risikerer opp til halvannet år i fengsel. I september 1999 ble han dømt til 20 dagers fengsel for et slagsmål i Århus.

NTB

KRIGER: Stig Tøfting er kjent som en knalltøff spiller på banen. Han er like tøff på byen, og nå risikerer han fengsel for voldsbruk.