<strong>DOBBEL GULLVINNER:</strong> Johannes Rydzek (midten) gikk inn til sitt andre VM-gull i årets mesterskap i dag. Publikum i Falun er imidlertid tyskeren alt annet enn imponert over. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DOBBEL GULLVINNER: Johannes Rydzek (midten) gikk inn til sitt andre VM-gull i årets mesterskap i dag. Publikum i Falun er imidlertid tyskeren alt annet enn imponert over. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

VM-stjernen slakter publikum i Falun: - Hjertene våre blør

Alt annet enn imponert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): De norske kombinertgutta gikk inn til sølv i lagkonkurransen i ettermiddag, men var svært skuffa etter å ha tapt duellen med Tyskland.

Hele det tyske laget leverte over evne i langrennssporet, og Norge var faktisk aldri i nærheten av å true det tyske gullet, som er landets første i den kombinerte lagkonkurransen på 28 år (!).

Overrasket ankermann Ankermann Johannes Rydzek sier til Dagbladet at han er overrasket over at de normalt langrennssterke norske gutta aldri maktet det samme som under OL i Sotsji: Å ta igjen tyskerne og slå dem i spurten.

- Jeg er litt overrasket. Vi hadde veldig gode ski, men alle på laget gjorde en fantastisk jobb i langrennsløypa. Timo hadde en fantastisk avslutning, Eric jobbet knallhardt hele veien og Fabian ga meg den lille fordelen. Jeg forsøkte å jobbe hardt helt fra start slik at det var vanskelig for Jørgen Graabak å ta meg igjen, og da jeg innså at jeg økte luka, ga det meg bare enda mer energi, sier Rydzek, som også vant fredagens kombinertkonkurranse i VM.

Det den tyske dobbeltgullvinneren derimot er alt annet enn fornøyd med er publikum på Lugnet skistadion i Falun.

Da lagsprinten i langrenn gikk av stabelen like før kombinertlangrennet i ettermiddag, var stadion nemlig mer eller mindre stappfull av tilskuere.

80 prosent dro Arrangøren selv skriver i en pressemelding at 24 700 mennesker var på arenaen i dag. Da kombinertgutta startet langrennsdelen av sin lagkonkurranse klokka 16 i ettermiddag, var det høyst sannsynlig ikke mer enn 5000 mennesker igjen.

Det skjedde selv om billettene de hadde kjøpt til langrennsløpene også gjaldt for kombinertrennet.

Etter at Petter Northug hadde gått Norge inn til dagens andre gull, startet en jevn strøm av mennesker å forlate stadion.

<strong>SKUFFA:</strong> Jørgen Graabak (bak) var svært skuffa etter at Norge ikke klarte å slå de tyske gutta (foran) i kampen om VM-gullet i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKUFFA: Jørgen Graabak (bak) var svært skuffa etter at Norge ikke klarte å slå de tyske gutta (foran) i kampen om VM-gullet i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det eneste som er trist i dag er at alle tilskuerne dro etter langrennsløpene. Hjertene våre blør, sier Johannes Rydzek, som ble introdusert som «Sebastian» på pressekonferansen etter seieren.

- Trist Da Dagbladet ber han utdype, sier han:

- Det var jo en del folk igjen, men når du sammenlikner med hvor mange som var her under langrennsøvelsene - da skogen og tribunen var pakket med folk og alle heiet - er det bare trist. Vi vet jo at kombinert ikke har samme status som langrenn i Sverige, så vi takler det, men det hadde vært hyggelig om flere ble igjen, sier han.

- I Tyskland er det vel kombinert som er størst?

- Ja, det stemmer.

Heller ikke de norske gutta er spesielt imponerte over «publiken» i Sverige.

- Kjipt - Det er selvfølgelig kjipt. Jeg skjønner at mange av svenskene drar, men det er sikkert en del nordmenn som drar også. Jeg skulle selvfølgelig ønske det var flere folk på tribunen, men det er sånn det er. Folk får velge selv, sier Mikko Kokslien til Dagbladet.

- Burde arrangøren ha lagt opp programmet annerledes slik at folk ble tvunget til å bli på stadion?

- Det er ikke vits å tvinge folk til noe. Det blir litt feil. Men de som drar går glipp av mye spenning, sier Kokslien.

Norges landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen trekker fram det åpenbare faktum at Sverige ikke har en eneste deltaker i kombinert som grunnen til den manglende interessen.

- Ingen svensker på 15 år - Jeg forstår at ikke så mange svensker er interesserte i kombinert. De har vel ikke hatt en eneste utøver de siste 15 åra. Jeg tror kombinertsporten er ganske død i Sverige. Om ikke annet, så var det vel en del nordmenn på tribunen i dag, i hvert fall, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Tidligere i VM slaktet Håvard Klemetsen, som gikk på det norske sølvlaget i ettermiddag, VM-arrangøren for å nedprioritere kombinert på grunn av løst føre i løypa.

- De vet ikke engang hva kombinert er her borte, de har jo instruksjoner i avisene. Jeg føler vi blir nedprioritert, sa 36-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer