VM-stjernene halter

Frankrike ber for Zidane, italienerne snakker om Inzaghi mens Becks bekymrer England.

Franske Zidane måtte forlate banen med en muskelskade da Frankrike møtte VM-vert Sør-Korea i går. Fredag åpner de regjerende mesterne årets verdensmesterskap mot Senegal.

Spørsmålet er om det blir med eller uten verdens beste fotballspiller - Zinedine Zidane - på banen.

Hele Frankrike ble skremt da de så Zidane sittende med isposen på låret i går. Seinere i dag får landslagssjef Roger Lemerre beskjed om hvor alvorlig skaden er. I verste fall ryker hele VM.

- Når Zidane ber om å forlate banen, er det fordi han mener det er riktig. Det betyr at han er bekymret.

- Når det dreier seg om muskler er man alltid bekymret over hvor lenge skaden var. Jeg kan ikke komme med prognoser om skaden. Legen vil si litt mer om det i morgen, sa Lemerre etter gårsdagens kamp.

Kneskadd Inzaghi

Mens Frankrike snakker om Zidane er Fillipo Inzaghis skade dagens VM-tema i Italia. Spissen pådro seg en kneskade i vennskapskampen mot Kashima Antlers i går.

Inzhagi ble skadet etter en halvtimes spill idet han leverte målgivende pasning til Italias 2-0-mål. AC Milan-spissen ble satt på sidelinja av en tilsvarende skade i serie A-sesongen.

Røntgenbildene viste at det ikke er snakk om en båndskade, men Inzaghi har fortsatt smerter i kneet og er derfor per i dag usikker til åpningskampen mot Ecuador, skriver nyhetsbyrået AP.

Landslagssjef Giovanni Trapattoni er likevel optimistisk og regner med at han har med Italias toppscorer i VM-kvaliken.

- Målet vårt er å få han klar til den andre kampen. Det vil bli vanskelig for ham å bli klar til åpningskampen, sier landslagslege Andrea Ferretti.

I England stilles det fortsatt spørsmålstegn bak navnene til David Beckham, Nicky Butt og Kieron Dyer. Sven-Göran Eriksson håper kaptein Beckham fortsetter framgangen og beviser at han er i form til søndagens åpningskamp mot Sverige.

Kieron Dyer er overbevist om at han blir VM-klar.

- Jeg trener bra og har ikke smerter. Jeg regner med å trene for fullt denne uka. Jeg kan til og med bli frisk til Sverige-kampen, sier Newcastle-spilleren.

Usikker Ballack

Argentina må trolig unnvære Claudio Caniggia når de møter Nigeria på lørdag. Tore André Flos angrepskollega i Glasgow Rangers sliter fortsatt med kneskaden han fikk i den skotske cupfinalen.

Argentina-veteranen sto over treninga i går.

Andre nøkkelspillere som sliter med skader: Tysklands Michael Ballack, Irlands Jason McAteer, Danmarks Martin Jørgensen, kroaten Alen Boksic og Ecuador-spiss Augustin Delgado.

  • Lagene kan bytte ut spillere på grunn av skader helt til 24 timer før første VM-kamp.

    (Dagbladet.no/AP)

OGSÅ UZIKKER:</B> Filippo Inzaghi kan miste åpningskampen.
<B>UZIKKER:</B> Zinedine Zidane får resultatene av lårundersøkelsen seneren i dag.