Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

VM-stjernenes ville gavehistorier: - Du kan ikke finne på å smake på det!

Dynges ned av kjærlighetsbrev, kaker, søtsaker og malerier.

POPULÆRE Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø er attraktive også blant utenlandske fans. Lørdag går de stafett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
POPULÆRE Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø er attraktive også blant utenlandske fans. Lørdag går de stafett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Blant annet de tsjekkiske skiskytterne i VM har opplevd å få uhyggelige hatbrev. De norske skiskyttergutta har derimot ikke opplevd negativ post.

Men de norske VM-håpene er attraktive i Hochfilzen.

- Vi får veldig mye post, både til VM-hotellet og hjem til Stryn. Også lederen i lokallaget i Stryn får mye post. Ingen har adressen min, i Oslo, så alle rundt meg får mye, he-he. Russerne er glad i gaver, blant annet godteri og sånn. Det spiser jeg aldri... Du kan ikke finne på å smake på det! Jeg har aldri opplevd å få hatbrev, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Emil Hegle Svendsen forteller:

- Det er først og fremst russiske fans som er ivrige. Jeg har fått mye rart opp gjennom åra. I forbindelse med et showrenn i Moskva skulle jeg ha autografskriving i en sportsbutikk. Det møtte opp 3000 mennesker og jeg gikk derfra med to fulle søppelsekker med gaver. Russerne er ekstreme på de greiene der, sier Svendsen til Dagbladet.

- Har du fått noe ubehagelig?

- Det verste? Jeg veit ikke. Jeg får ting som kunstverk og oljemalerier. Det er stort sett veldig hyggelige ting. Jeg uttaler meg ikke så krast i media og da får jeg stort sett kjærlighetserklæringer, sier Emil Hegle Svendsen.

BARE POSITIVT: Ole Einar Bjørndalen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BARE POSITIVT: Ole Einar Bjørndalen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Også superveteran Ole Einar Bjørndalen er naturligvis en populær mann etter flere år i verdenstoppen. Det fører med seg en haug av oppmerksomhet, spesielt fra utenlandske fans.

- Jeg får masse hyggelige brev og gaver. Men jeg tør aldri å spise noe av det, sier Bjørndalen til Dagbladet.

- Hva får du?

- Jeg får veldig mye som er håndlaget. Alt mulig. Bamser, flagg, klær, parfymer. Det er stort sett det jeg får, sier Bjørndalen.

Han fortsetter

- Jeg har aldri fått noe uhyggelig. Aldri, sier 43-åringen.

- Det må være bra?

- Ja, absolutt. Det er mye hyggelig fans der ute, sier Bjørndalen.

Det var tidligere denne uka at den tsjekkiske skiskytterstjerna Gabriela Koukalova fortalte om hatbrev, kaker, sinte fans og at hun alltid låste døra etter seg.

KOUKALOVA-FAN?: Tarjei Bø. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KOUKALOVA-FAN?: Tarjei Bø. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Koukalova selv tror alt raseriet fra russere kommer som følge av tsjekkernes negative kommentarer og russisk doping.

Tarjei Bø har også en egen teori om hvorfor:

- Det har jo vært en del uttalelser etter alle dopingsakene. Det kan kanskje forklare hatbrevene. Koukalova er jo ei flott dame, så jeg tipper hun for det meste får hyggelige brev, sier Bø og ler.

Lillebror Johannes Thingnes Bø benyttet sjansen tidligere i uka til å legge inn et godt ord om single Tarjei til Koukalova på en pressekonferanse i VM-byen. Dette til tross for at den tsjekkiske kvinnen er gift.

- Hun ringte meg på kvelden. Nei, jeg bare spøker, sier Bø.

Bjørndalen, Bø, Thingnes Bø og Svendsen går VM-stafett for Norge lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling