VM-stjerner forundret: - Hva driver dere med, Norge?

Norge trodde ikke Charlotte Kalla og Stina Nilsson var så sterke som de viste seg å være. De svenske gulljentene og russiske bronsejentene er svært overrasket over Norges tankegang - med ett unntak: Stina Nilsson.

GA ALT: Therese Johaug hentet inn luka Stina Nilsson gikk ut med, men det holdt ikke til norsk gull i Johaugs debut som ankerkvinne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GA ALT: Therese Johaug hentet inn luka Stina Nilsson gikk ut med, men det holdt ikke til norsk gull i Johaugs debut som ankerkvinne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Hvordan holde følge med Therese Johaug på den andre stafettetappen, var spørsmålet de svenske og russiske lagledere og konkurrenter stilte seg i onsdag kveld.

Plutselig valgte den norske landslagsledelsen å bytte om etapperekkefølgen på Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg, slik at førstnevnte debuterte som ankerkvinne på VM-stafetten i Seefeld.

Det endte med sølv for de norske langrennsjentene bak Sveriges gylne kvartett Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson. Kritikken hagler mot den norske prioriteringen, men Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener den norske taktikken hadde fungert om det ikke hadde vært for Kalla og Nilssons overprestering.

- Jeg mener trenerne skal ha honnør for laguttaket. Grunnen til at det ikke holder til gull denne gang, er at både Charlotte og Stina presterer mye bedre enn hva de har gjort tidligere i sesongen. De gikk bedre enn vi hadde forventet. Det er ikke vi herre over, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

En rekke av verdens beste langrennsløpere er likevel svært overrasket over den norske taktikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer