Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-syklist tatt for motorjuks

Første noensinne.

Belgiske Femke Van den Driessche (19) har den tvilsomme æren av å bli første syklist som er tatt for det som kalles for mekanisk doping. Det skjedde under VM i sykkelcross.

- UCI har slått fast at det er mekanisk svindel, og vi kan bekrefte at sykkelen tilhører Femke Van den Driessche, sier direktør Jos Smets i Belgias sykkelforbund ifølge avisa De Standaard, melder TV 2.

Verdensmesterskapet i Belgia tar i bruk ny teknologi som skal avsløre nettopp mekanisk juks. Det betyr at sykkelen ikke bare drives framover av pedalene, men også av en motor.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fattet mistanke til den belgiske jenta underveis i kvinnenes U23-konkurranse, og valgte å beslaglegge sykkelen til Van den Driessche.

TV 2 skriver at motoren ble funnet i den nederste delen av skaftet på sykkelen.

- Dette er en skam. Jeg hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje med oss. Jeg er virkelig flau på hennes vegne. Jeg kan leve med at en sykkelturist gjør det for å komme seg opp et fjell, men dette er absurd. Vi trodde vi hadde et ungt talent, men tilsynelatende har hun lurt alt og alle. Jeg vil ikke ha noe mer med henne å gjøre, sier landslagstrener Rudy De Bie til De Standaard.

Faren til Van den Driessche hevder at datteren hans var uvitende om motoren, og at sykkelen ikke skulle brukes i løpet.

Teknisk juks kan dømmes med minimum seks måneders karantene, og en bot på opp mot 1,7 millioner norske kroner (200.000 sveitserfranc).

Femke Van den Driessche er europamester i U23-klassen, og var ansett som en av favorittene på lørdagens distanse.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram