VM-syklist tatt for motorjuks

Første noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Belgiske Femke Van den Driessche (19) har den tvilsomme æren av å bli første syklist som er tatt for det som kalles for mekanisk doping. Det skjedde under VM i sykkelcross.

- UCI har slått fast at det er mekanisk svindel, og vi kan bekrefte at sykkelen tilhører Femke Van den Driessche, sier direktør Jos Smets i Belgias sykkelforbund ifølge avisa De Standaard, melder TV 2.

Verdensmesterskapet i Belgia tar i bruk ny teknologi som skal avsløre nettopp mekanisk juks. Det betyr at sykkelen ikke bare drives framover av pedalene, men også av en motor.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fattet mistanke til den belgiske jenta underveis i kvinnenes U23-konkurranse, og valgte å beslaglegge sykkelen til Van den Driessche.

TV 2 skriver at motoren ble funnet i den nederste delen av skaftet på sykkelen.

- Dette er en skam. Jeg hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje med oss. Jeg er virkelig flau på hennes vegne. Jeg kan leve med at en sykkelturist gjør det for å komme seg opp et fjell, men dette er absurd. Vi trodde vi hadde et ungt talent, men tilsynelatende har hun lurt alt og alle. Jeg vil ikke ha noe mer med henne å gjøre, sier landslagstrener Rudy De Bie til De Standaard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer