VM-tittel med brukket hånd

Ailo Gaup sikret gullet i fristil motocross (FMX).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ailo Gaup ble lørdag verdensmester i fristil motocross (FMX). Med brudd i hånden sikret han sammenlagtseieren med tredjeplass i tyske Mannheim.

Dermed holdt han den argeste konkurrenten, Libor Podmol fra Tsjekkia, bak seg. Gaup har 29 poeng til gode på Podmol med en runde igjen. Der gir førsteplass 20 poeng.

Gaup kjører for klubben Crossover Sports og er den andre nordmannen som er blitt verdensmester i en offisiell motorsykkelsport.

Gaup brakk hånden for ett par uker siden, og fikk ingen optimal oppladning til lørdagens runde i Mannheim.

- Jeg følte meg rusten på starten, har ikke fått trent på mange uker nå. Men nå er jeg bare glad. Dette føles godt, sa Gaup til NTB.Holdt på å misse i kvaliken

I kvalifiseringen til lørdagens VM-runde holdt det imidlertid på å gå riktig galt. Gaup forsøkte seg på ett vanskelig triks og holdt på å falle av sykkelen.

- Jeg trodde jeg dreit meg skikkelig ut, men jeg klarte å hoppe rett på sykkelen igjen og kvalet inn som nummer tre, forklarte Gaup.

I finalerunden sparte han det vanskelige trikset til siste hopp, så et eventuelt fall ikke ville få så store konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer