VM-tittel med brukket hånd

Ailo Gaup sikret gullet i fristil motocross (FMX).

Ailo Gaup ble lørdag verdensmester i fristil motocross (FMX). Med brudd i hånden sikret han sammenlagtseieren med tredjeplass i tyske Mannheim.

Dermed holdt han den argeste konkurrenten, Libor Podmol fra Tsjekkia, bak seg. Gaup har 29 poeng til gode på Podmol med en runde igjen. Der gir førsteplass 20 poeng.

Gaup kjører for klubben Crossover Sports og er den andre nordmannen som er blitt verdensmester i en offisiell motorsykkelsport.

Gaup brakk hånden for ett par uker siden, og fikk ingen optimal oppladning til lørdagens runde i Mannheim.

- Jeg følte meg rusten på starten, har ikke fått trent på mange uker nå. Men nå er jeg bare glad. Dette føles godt, sa Gaup til NTB.Holdt på å misse i kvaliken

I kvalifiseringen til lørdagens VM-runde holdt det imidlertid på å gå riktig galt. Gaup forsøkte seg på ett vanskelig triks og holdt på å falle av sykkelen.

- Jeg trodde jeg dreit meg skikkelig ut, men jeg klarte å hoppe rett på sykkelen igjen og kvalet inn som nummer tre, forklarte Gaup.

I finalerunden sparte han det vanskelige trikset til siste hopp, så et eventuelt fall ikke ville få så store konsekvenser.

- Jeg kjørte inn i veggen, men det gikk jo bra. Jeg falt ikke.
Dårlig bane
Men en ting som var ett problem for Gaup, og konkurrentene, var den løse jorda på Mannheim-banen.

- Det var alt for løs jord inn mot rampen. Svingene var også vanskelige. Jeg tenkte å bruke det til en fordel for meg, men klarte det ikke, sa Gaup.

Selv om han allerede er verdensmester har finnmarkingen tenkt til å delta i den siste runden som kjøres i Brasil i desember.

- Ja, jeg skal kjøre der, men jeg sliter fortsatt med å trene skikkelig. Jeg klarer å tvinge meg igjennom en konkurranse, men ikke gjennom en treningsøkt.

Så gjenstår det bare å se om det blir noen flere skader på Gaup før avslutningsrittet. Til nå i karrieren har han brukket så å si det som er å brekke av bein i kroppen.

Tidligere lørdag vant Gaup prisen som årets motorsportsutøver. (NTB).