VM-tittel til hele banden

RIMINI/PESARO (Dagbladet): 50 000 dollar ligger i bånn av Lukkøyes VM-honorar. Resten handler om en prosentsats av TV-pengene. Men mye er brukt før Team Klemetsen i kveld setter seg ringside og får framtida avgjort innenfor tauene. Det har ikke akkurat blitt billigere med årene. Bare villere.

- Easy comes, easy goes, sier pappa John og spanderer på nær sagt alle som setter en fot innafor hotellet. Med tre generasjoner, venner og støtteapparat på plass - bortsett i fra onkel Roald da, som ingen har funnet stambaren til - er det fullt kjør fra

morran til kveld. Og det er i disse omgivelsene Lukkøye har småtrent, finpusset formen og passet vekta den siste uka.

Som han tok på grammet uten å måtte pine seg et sekund.

- Dette her?, nei, det koster nesten ingen ting, sier Big-John om familieutflukten fra lørdag til lørdag. -Og forresten - hvem i helvete bryr seg om penger når vi har en verdensmester om noen få timer. Vi er her for å vinne og vi er her for å kose oss.

-Og det kan vi - kose oss.

Hotellet rister

Lukkøye kan forberede seg også sjøl om hotellet rister i perioder. Han trekker seg bare opp på taket for å gjøre det han skal og må. Og når han har vært der en stund kommer hele balletten for å se på. Og for å sole seg.

Da Lukkøye våknet i går veida han 81.6 kilo. Klokka 16.15 _ etter en halvtimes løpetur - var han i matchvekta 79.3. Og når han går i ringen i kveld er han tilbake der han liker å være - rundt 85 kilo.

Det er nesten sju kilo tyngre enn Reggie Johnson som spiste seg opp til drøye 78.

- Vi leder 1-0 allerede, sier Lukkøye. - Reggie Johnson veide seg med klær og hadde spist som bare det. Og sjøl hadde jeg ikke spist siden onsdagskvelden, men nå skal det fylles på med godsaker. Og så skal han fyren der ned.

Ekstra beskyttelse

- Enda et perfekt oppplegg, sier Big-John. - We are professionals. Og se på denne maven her (Oles) -jeg kan telle en, to, tre, fire og en halv nedover vaskebrettet.

- Vi kan ikke bare kose oss. Vi kan trene også.

Reggie Johnson forsvant fra veiinga uten å si et ord. Team Klemetsen sto der med mann og mus og snakket om alt fra bananer til ekstra beskyttelse i skrittet. For IBF-tittelholderen er lav, går lavt når han bokser - så derfor forholdsreglene

nedentil.

-Ivor (treneren) har laget en ny patent som Ole skal ha i buksa for å passe på greiene, sier Big-John. -Vi må jo tenke på familieforøkelsen sjøl om det er VM-kamp.

Sikker

- Vi har snakket litt om taktikken, sier Lukkøye. - Den handler mye om at Reggie Johnson er liten. Og derfor er jeg nødt til å ta kommandoen, presse ham bakover og så vil han gjøre sitt for ikke å bli truffet.

- Men det blir han. Hvor som helst.

- Du virker uforskammet sjølsikker?

- Jeg er sikker. Se på Reggie Johnson og klanen rundt ham. De er kjempefornøyde for at han har klart å gå opp i vekt. Men det er ikke naturlig for ham, og det er derfor jeg sier at størrelsen blir avgørende.

- Og formen da - som er bedre enn da jeg slo ut Crawford Ashley og tok EM-tittelen.

<B>LYKKE TIL:</B> Hele familien Klemetsen er kampklar .