VM-trekning 2018

VM-trekning fikk massiv kritikk. FIFA har endret reglene

Hele trekningen av VM-gruppene baseres denne gangen utelukkende på FIFA-rankingen.

DØDENS GRUPPE: Italia havnet i gruppe med England og Uruguay i Brasil-VM på grunn av endring av reglene. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/NTB Scanpix
DØDENS GRUPPE: Italia havnet i gruppe med England og Uruguay i Brasil-VM på grunn av endring av reglene. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Denne uka ble det endelig klart hvilke nasjoner som skal kjempe om heder og ære i Russland-VM til sommeren. Trekningen av de åtte gruppene skjer 1. desember i Moskva.

Hvem havner i dødens gruppe? Vil noe få en enkel vei mot finalespillet? Får vi noen nordiske land videre fra gruppespillet?

Før trekningen av gruppespillkampene i VM i Brasil for fire år siden, var det blandede følelser i sving. Det som skulle være en festdag for å avgjøre hvilke nasjoner som skulle møtes i VM-sluttspillet, ble i stedet en farse.

Årsaken var at lagene i 2014 var delt inn i fire potter basert på både plassering på FIFA-rankingen og geografiske regioner. Slik hadde det også vært ved tidligere anledninger.

Inndelt etter geografi

Pulje én bestod av de toppseedede lagene (åtte stykker), pulje to bestod av lagene fra Afrika og Sør-Amerika (sju stykker), pulje tre bestod av lagene fra Asia og Nord/Sentral-Amerika (sju stykker) og pulje fire av lag fra Europa (ni stykker).

Det førte blant annet til at Italia havnet i pulje to med nasjonene fra Asia og Nord-Amerika og deretter i gruppe med Uruguay, dette for å unngå at tre europeiske nasjoner havnet i samme gruppe (alle pottene måtte bestå av åtte nasjoner).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer