Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

VM-trener langet ut mot NRK-reporter: - Halvfrekk!

Landslagstrener Stian Eckhoff var både skuffet - og litt sint etter ny trist VM-dag.

FORBANNA: Landslagstrener for skiskytterkvinnene, Stian Eckhoff, var både skuffet og litt forbanna i pressesonen etter VM-fellesstarten og stormet fra et intervju med NRK. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
FORBANNA: Landslagstrener for skiskytterkvinnene, Stian Eckhoff, var både skuffet og litt forbanna i pressesonen etter VM-fellesstarten og stormet fra et intervju med NRK. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): De norske skiskytterkvinnene hadde en dårlig dag på den avsluttende fellesstarten i VM.

Tiril Eckhoff ble beste norske på 12. plass med fire strafferunder. Marte Olsbu fikk det blytungt og endte som nummer 29 av 30 startende. Hun hadde seks bom.

Etterpå var landslagstrener Stian Eckhoff skuffet. Og i pressesonen stormet treneren fra et intervju med NRK-reporter Hans Henrik Løken.

- Reporteren er halvfrekk og skal ha en alle slags kommentarer om endringer vi skal gjøre. Han var ikke fornøyd med svaret, og da får han bare vente, sier Eckhoff til Dagbladet.

Eckhoff var tydelig irritert da han møtte skrivende presse etter en større runde hos andre medier i pressesonen i Hochfilzen.

- Ble du forbanna?

- Ja.. Vi skal evaluere til våren og da har jeg ikke alle svarene nå. Derfor gikk jeg, sier Eckhoff.

NRK kommenterer utspillene fra landslagstreneren slik:

- Vi stilte Stian Eckhoff kritiske spørsmål etter tidenes dårligste VM. Han ønsket ikke å svare, sier vaktsjef Kaj T. Pedersen til Dagbladet.

NEDTUR: Stian Eckhoff måtte se landslagskvinnene skyte ti bom og se lillesøster Tiril bli beste norske som nummer 12. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NEDTUR: Stian Eckhoff måtte se landslagskvinnene skyte ti bom og se lillesøster Tiril bli beste norske som nummer 12. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Mangler trygghet

De norske skiskytterkvinnene har gjennomført VM uten en eneste medalje - og uten en individuell topp 10-plassering (8. plass på mixed stafett).

Stian Eckhoff oppsummerer:

- Jeg hadde jo håpet på bedre enn dette. Vi kom godt ut og er ikke gode nok for å henge med der oppe. Det mangler trygghet på skytebanen. Vi er ikke gode nok, sier landslagstreneren til Dagbladet.

- Jag

De to norske som gikk fellesstarten i dag endte på totalt ti (!) bom.Til tross for gode forhold og et godt langrenn, holdt det ikke til å være med i toppen.

- Trener dere feil når det gjelder skyting?

- Det blir et jag om å skyte hundre prosent, og det er et nivå vi ikke har nå. Èn ting er å prestere, men noe annet er å overprestere. Det er krevende. Vi klarte det i VM på hjemmebane i fjor (stafettgull), men klarte ikke det nå, sier Stian. Eckhoff.

- Vi må evaluere VM og sesongen, og kanskje gjøre ting litt annerledes neste sesong, sier treneren.

- Hvordan vil du oppsummere VM?

- Det har vært frustrerende. Vi mangler trygghet og det får ingen over natta. Vi mister mye trening i sesongen på grunn av sykdom. Vi er ikke stolt av prestasjonen i VM, men det er her vi er nå, sier landslagstreneren.

Herrenes fellesstart starter 14.45.

Fakta: Kvinner, 12,5 km:

Gull: Laura Dahlmeier, Tyskland 33.13,8 (0),

Sølv: Susan Dunklee, USA 0.04,6 min. bak (0),

Bronse: Kaisa Mäkäräinen, Finland 0.20,1 (1),

De norske: 12) Tiril Eckhoff 1.16,2 (4), 29) Marte Olsbu 4.33,8 (6).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling