VM-troppen begynner å ta form. Tre på venteliste

Sju har klart kravet.

VM-KLAR: Ezinne Okparaebo.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VM-KLAR: Ezinne Okparaebo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fristen for å komme med til VM i friidrett i Beijing fra 22. til 30. august er satt til 10. august. Foreløpig har sju klart kravet.

Troppen begynner med andre ord å ta form, og sportssjef Ronny Nilsen sier til NTB at han i alle fall har tre på venteliste. Det er sprinteren Jaysuma Saidy Ndure, hekkløperen Isabelle Pedersen og sjukjemperen Ida Marcussen. Sistnevnte har kravet inne fra i fjor, men i og med at hun ikke har vært over 5900 poeng i konkurranser i år, må hun bekrefte form før hun får det endelige klarsignalet.

De som allerede har sikret seg VM-billett til mesterskapet i Fugleredet, som var OL-arena i 2008, er Ezinne Okparaebo på 100 meter, Karoline Bjerkeli Grøvdal på 5000 meter og Amalie Iuel på 400 meter hekk.

På herresiden er kappgjengerne Erik Tysse (20 km) og Håvard Haukenes (50 km) kvalifiserte sammen med Henrik Ingebrigtsen (1500 meter) og Sindre Buraas (5000 meter).

Tøffe krav - Jeg har forventet en tropp på åtte til ti utøvere totalt, og slik sett er vi i rute, forteller Nilsen til NTB. Han sier at B-kravet er tatt bort til mesterskapet i år. Det gjør at nåløyet for å kvalifisere seg blir trangere.

- I og med at det bare er et krav som gjelder, blir det mye tøffere å komme med, men utøvere med VM-ambisjoner har fortsatt muligheten og litt tid på seg. NM i Haugesund i månedsskiftet juli/august samt elitestevnet på Bislett 8. august blir viktige stevner i så måte, sier sportssjefen.

Han legger ikke skjul på at han mener både Isabelle Pedersen og Jaysuma Saidy Ndure bør klare kravene. Den som ligger nærmest er Ndure, som bare er fire hundredeler unna.

Nå ser det også ut som om Christina Vukicevic kan komme til å melde seg på i kampen om VM-deltakelse, for etter tre år på sidelinjen skal hun gjøre comeback i NM. Den norske rekordholderen ville nok ikke vært med der, hvis hun ikke hadde ambisjoner om å prestere bra.

Spennende - Jeg synes det er veldig spennende at Christina er med igjen. Det er vanskelig å si hva hun kan være god for, men slik jeg kjenner henne har nok hun noe å fare med, når hun nå har bestemt seg for å stille i NM, mener Nilsen.

Han forteller også at sjukjemperen Ida Marcussen har fått beskjed om å vise form i de eksplosive øvelsene.

- Det er ikke flere mangekampstevner igjen for henne før VM, så hun må vise at hun duger ved å prestere godt i sprint og lengde. for henne er det nødvendig med en formstigning, før hun kan få klarsignal, legger han til.

Ronny Nilsen sier til NTB at han også har tro på at flere av de norske herrene på 800 meter kan løfte seg, og at han håper å se noen skikkelig gode resultater i tiden som kommer.

Det er også klart at Ingvill Måkestad Bovim og Andreas Thorkildsen ikke er aktuelle til VM på grunn av skader. Thorkildsen har bestemt seg for ikke å konkurrere denne sesongen, mens Bovim fortsatt ikke har hatt sin sesongdebuten. Det er usikkert når den kommer. Men begge satser mot OL i Rio neste år.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer