LIVSVIKTIG KAMP:  I morgen kveld avgjøres det om Mats Zuccarello og New York Rangers går til semifinale. Foto: NTB Scanpix
LIVSVIKTIG KAMP: I morgen kveld avgjøres det om Mats Zuccarello og New York Rangers går til semifinale. Foto: NTB ScanpixVis mer

VM-troppen hyller Zuccarello før avgjørende oppgjør

- Han baner vei.

Natt til onsdag spiller Mats Zuccarello Aasen sitt livs viktigste kamp for New York Rangers borte mot Pittsburgh Penguins. Med seg har han lykkønskninger fra den norske VM-troppen i Minsk.

Med to strake seirer har NHL-proffens lag klart å utligne til 3-3 i kamper i kvartfinalen mot Penguins' stjernegalleri. En ny triumf i den avgjørende kampen tirsdag kveld (amerikansk tid) vil sende New Yorks ishockeytilhengere i ekstase.

Zuccarello har vært sentral i flere sluttspillkamper og er Norges heteste hockeynavn selv om kompisene på landslaget imponerer i VM i Minsk om dagen.

- Det er bare positivt for norsk ishockey å ha spillere der borte. Han baner kanskje vei for framtidige NHL-spillere fra Norge, sier Anders Bastiansen til NTB.

Han er kaptein i et norsk lag som har klart seg bra uten enkelte av sine største profiler i VM. Guttene i troppen følger med og håper Norges eneste NHL-proff kommer enda nærmere Stanley Cup-trofeet tirsdag.

- Det er vel egentlig bare å håpe at alt går veien for Mats. Jeg ønsker ham lykke til og håper at de vinner den siste mot Pittsburgh, sier Bastiansen.

(NTB)