VM trues av selvmordsbombere

Kvinnelige selvmordsbombere utgjør en alvorlig trussel, mener tysk politi.

(Dagbladet.no): Den tyske avisen Der Tagesspiegel avslører at kvinner fra Tyskland, Belgia og Danmark nylig har latt seg rekruttere av al-Qaida-medlemmer. Mange av de 47 kvinnene skal ha konvertert til islam i løpet av de siste årene.

Med sprengstoff fastbundet til kroppen blir de levende bomber - men usynlige blant fotballfans på og utenfor arenaene.

21 høyrisiko-kamper

Tysk politi har ifølge den tyske avisa identifisert 21 høyrisiko-kamper under VM. Sveriges match mot England i Köln er en av dem.

- Fotball-VM er et høyrisiko-arrangement. Risikoen for attentat er naturligvis større på gater og torg. At terrorister kan klarer å komme seg inn på arenaene bedømmer jeg som lite sannsynlig, sier terrorekspert Magnus Ranstorp til Expressen.

Attentat mot folkemasser er det tyske politiets store mareritt under fotball-VM. Over hele Tyskland kommer til å være plassert ut 300 storskjermer, og i motsetning til arenaene og hotellene hvor spillerne oppholder seg, kommer disse områdene til å være lavt bemannet av sikkerhetspersonell.

Kruttønne

I forbindelse med den antatte terrortrusselen mot Tyskland uttalte landets riksadvokat Kay Nehm nylig:

VM trues av selvmordsbombere

- Vi sitter på en kruttønne. Angrepene i Madrid og London viser at frustrerte islamske innvandrere som har blitt radikale utgjør en trussel som er svært vanskelig å oppdage i tide.

Planla selvmordsangrep

Tidligere denne uken ble det kjent at tre tyske kvinner hadde planlagt selvmordsangrep i Irak og Pakistan.

De tre kvinnene avslørte sine planer i et chatterom på internett. I følge tysk sikkerhetspoliti klarte de å forhindre disse kvinnene i å gjennomføre angrepet.

Forbildet til de kvinnelige terroristene er belgiske Muriel Degauque, som 9. november i fjor sprengte seg selv i luften i den irakiske byen Bakuba. Den tyrkiske hjemmesiden - som står bak rekrutteringen av de 47 kvinnene - ble funnet av et privat internettforetak i Hamburg.

HØYRISIKO-ARRANGEMENT: Tysk politi har identifisert 21 kamper spesielt utsatt for terror under VM. Brasils fotballspillere Ronaldinho (t.h.) og Roberto Carlos (t.v.)er blant deltakerne i årets fotball-VM i Tyskland. Foto: Scanpix
HØYRISIKO-ARRANGEMENT: Tysk politi har identifisert 21 kamper spesielt utsatt for terror under VM. Brasils fotballspillere Ronaldinho (t.h.) og Roberto Carlos (t.v.)er blant deltakerne i årets fotball-VM i Tyskland. Foto: Scanpix Vis mer