Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mutko fortsetter som organisasjonssjef for VM

VM uanfektet av at Mutko midlertidig går av som fotballpresident

Fotball-VM i 2018 blir ikke påvirket av at Russlands visestatsminister Vitalij Mutko tar pause som landets fotballpresident.

FORTSATT VM-SJEF: Den russiske visestatsministeren Vitalij Mutko har tatt midlertidig pause fra rollen som russisk fotballpresident, men utestengelsen på livstid fra IOC får ingen effekt på rollen hans som organisasjonssjef for Fotball-VM til sommeren. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin/NTB Scanpix
FORTSATT VM-SJEF: Den russiske visestatsministeren Vitalij Mutko har tatt midlertidig pause fra rollen som russisk fotballpresident, men utestengelsen på livstid fra IOC får ingen effekt på rollen hans som organisasjonssjef for Fotball-VM til sommeren. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tirsdag.

Som følge av påstander om at Mutko skal ha vært innblandet da Russland drev utstrakt og systematisk dopingjuks under Sotsji-OL på hjemmebane, har han tatt pause fra rollen som landets fotballpresident i inntil seks måneder.

Han fortsetter imidlertid videre som leder for organisasjonskomiteen til neste års VM-sluttspill.

FIFA sier i en uttalelse at de forstår Mutkos avgjørelse om å ta pause som fotballpresident, og at avgjørelsen også ble tatt i beste interesse for VM i Russland i 2018.

De takker videre Mutko for å ta tatt en så ansvarsfull avgjørelse og legger til at avgjørelsen hans ikke vil ha noen påvirkning på VM i 2018.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!