Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-utforen flyttet til søndag

PRØVER IGJEN SØNDAG: Kjetil Jansrud og de andre alpinistene. Foto: NTB Scanpix
PRØVER IGJEN SØNDAG: Kjetil Jansrud og de andre alpinistene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjetil Jansrud og co. kjører utforrennet i alpin-VM søndag klokken 13.30. Mye tåke førte til at rennet i St. Moritz ikke kunne gå som planlagt lørdag.

De mannlige fartsutøverne skal i aksjon etter kvinnenes VM-utfor, som starter halvannen time før.

Lørdagens utfor skulle egentlig ha startet klokken 12.00, men ble utsatt flere ganger som følge av tåke på toppen. Kl. 14.15 så arrangørene seg nødt til å avlyse utforrennet. Noen timer senere kom bekreftelsen om at søndagen blir proppet med to VM-renn.

– Det var umulig å gjennomføre. Å få alle ned på like forhold var umulig, sa landslagstrener Christian Mitter til NTB kort tid etter at det var klart at det ikke ble noen utfor lørdag.

Tåke over midtpartiet begrenset sikten til 20 meter visse steder, som ikke er veldig trygt når utøverne kan komme opp i 120 kilometer i timen.

– Det var umulig å kjøre. På det verste så man så vidt en port. Jeg er glad for at de avlyste, mener Mitter.

De forventede 30.000 tilskuerne måtte dermed gå slukøret hjem uten å se noe action.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling