VM-utøver reiser verden rundt med denne monsterarmen

Tyske Matthias.

MONSTERARM: Tyskeren Matthias Schlittle (t.h.) er profesjonell arm-wrestler. Høyrearmen hans er merkbart større enn venstrearmen grunnet en genetisk feil. Foto: matthias-schlitte.de
MONSTERARM: Tyskeren Matthias Schlittle (t.h.) er profesjonell arm-wrestler. Høyrearmen hans er merkbart større enn venstrearmen grunnet en genetisk feil. Foto: matthias-schlitte.de Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyske Matthias Schlitte (27) regnes blant verdens beste i håndbak - eller arm-wrestling - og nylig ble han nummer fem i VM i den spesielle aktiviteten.

- Jeg vant mot noen giganter og tapte mot to verdensmestere. Selvsagt er jeg litt skuffet, jeg håper jo alltid på medalje. Men femteplass av 40 føles nesten som en medalje, skriver Schlitte på sin egen hjemmeside.

Genfeil Det spesielle med Schlitte er at hans høyrearm er langt større enn den venstre. Dette skyldes en genetisk feil i skjelettet i armen som er 33 prosent større enn i den andre armen.

Genfeilen har han dratt til sin egen fordel - og blitt blant verdens beste i håndbak. Schlitte er også en av få profesjonelle arm-wrestlere.

Nå reiser han verden rundt på ulike turneringer på forskjellige kontinenter.

Oppdaget som 16-åring Schlitte oppdaget talentet sitt som 16-åring og ble med i en lokal håndbak-turnering i Tyskland etter oppfordring fra moren.

Tyskeren med sine 70 kilo er langt mindre og lettere enn mange av konkurrentene - men høyrearmen er større enn de fleste andres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer