Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-utøver reiser verden rundt med denne monsterarmen

Tyske Matthias.

MONSTERARM: Tyskeren Matthias Schlittle (t.h.) er profesjonell arm-wrestler. Høyrearmen hans er merkbart større enn venstrearmen grunnet en genetisk feil. Foto: matthias-schlitte.de
MONSTERARM: Tyskeren Matthias Schlittle (t.h.) er profesjonell arm-wrestler. Høyrearmen hans er merkbart større enn venstrearmen grunnet en genetisk feil. Foto: matthias-schlitte.de Vis mer

(Dagbladet): Tyske Matthias Schlitte (27) regnes blant verdens beste i håndbak - eller arm-wrestling - og nylig ble han nummer fem i VM i den spesielle aktiviteten.

- Jeg vant mot noen giganter og tapte mot to verdensmestere. Selvsagt er jeg litt skuffet, jeg håper jo alltid på medalje. Men femteplass av 40 føles nesten som en medalje, skriver Schlitte på sin egen hjemmeside.

Genfeil Det spesielle med Schlitte er at hans høyrearm er langt større enn den venstre. Dette skyldes en genetisk feil i skjelettet i armen som er 33 prosent større enn i den andre armen.

Genfeilen har han dratt til sin egen fordel - og blitt blant verdens beste i håndbak. Schlitte er også en av få profesjonelle arm-wrestlere.

Nå reiser han verden rundt på ulike turneringer på forskjellige kontinenter.

Oppdaget som 16-åring Schlitte oppdaget talentet sitt som 16-åring og ble med i en lokal håndbak-turnering i Tyskland etter oppfordring fra moren.

Tyskeren med sine 70 kilo er langt mindre og lettere enn mange av konkurrentene - men høyrearmen er større enn de fleste andres.

ESPN: Tyske Matthias Schlitte vekker oppsikt med sine meget store høyrearm. Mannen reiser verden rundt og konkurrerer i håndbak - noe som fanger interesse i flere av de største mediene. Faksimile: ESPN
ESPN: Tyske Matthias Schlitte vekker oppsikt med sine meget store høyrearm. Mannen reiser verden rundt og konkurrerer i håndbak - noe som fanger interesse i flere av de største mediene. Faksimile: ESPN Vis mer

Flere store medier har laget større reportasjer på det tyske fenomenet. Blant annet ESPN har omtalt 27-åringen - og britiske tabloider som Daily Mirror og Daily Mail har kastet seg på.

27-åringen har tidligere vært en del av programmer på Discovery Channel.

STOR ARM: Schlitte er blant verdens beste i håndbak. Foto: Wikicommons
STOR ARM: Schlitte er blant verdens beste i håndbak. Foto: Wikicommons Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling