VM-uttak lar vente på seg

Vil gå enda to uker før det er klart hvem som skal sykle VM i Italia.

 MED, ELLER IKKE?  Det vil gå enda to uker før vi vet om det blir Thor Hushovd eller Alexander Kristoff som kaprer den siste VM-plassen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MED, ELLER IKKE? Det vil gå enda to uker før vi vet om det blir Thor Hushovd eller Alexander Kristoff som kaprer den siste VM-plassen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Fortsatt drøyer det to uker før det blir klart hvem som kjører det profesjonelle landeveisrittet for Norge i VM sykling i Firenze siste helg i september.

Norges Cykleforbund regner med at rytterne offentliggjøres rundt 8. september. Tidligere er det antydet 1. september.

- Uttaket til proffenes landeveisritt bør gå greit, men fortsatt er det noen spørsmålstegn, sa landslagssjef Stig Kristiansen til NTB torsdag.

En skadefri Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er klare for VM-rittet i den krevende løypa i Italia. Thor Hushovd i fremgang og Alexander Kristoff kjemper om den siste plassen.

Norge har tre plasser i det 272,5 kilometer lange VM-rittet søndag 29. september. Det er blitt spekulert i at Norge kan få fire ryttere, men i den siste informasjonen fra UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) ble det nok en gang slått fast at det er tre norske ryttere.

(NTB)