VM-uttaket kan gjøre Tonje historisk

Har ikke spilt en landskamp på fire år.

Håndballspilleren Tonje Larsen kan bli historisk, dersom hun blir tatt ut i VM-troppen til Marit Breivik uten å ha spilt en eneste landskamp på fire år.

To E-cupkamper kan bli Tonje Larsens inngangsbillett til håndballandslaget. Larvik-jenta hadde en strålende sesongstart - helt til Marit Breivik kom for å se på henne i Bækkelagshallen. Da pådro hun seg lyskestrekk.

Men lyskestrekker går over. Og når «jumpers knee»-plagene også er borte, fikk Breivik plutselig en ny landslagskandidat.

- Tonje har tålt å spille begge veier og var veldig god før hun ble skadet. Jeg får sett henne i to E-cupkamper før EM-laget skal tas ut, sier Marit Breivik til Aftenposten.

Hun er spesielt interessert i Tonje fordi hun ikke vet hvor mye spilletid Gro Hammerseng vil tåle i VM. Med Tonje i troppen vil behovet bli enda mindre for at playmakere må stå på banen i lange perioder.

For Breivik - og for Tonje selv - vil det også være interessant å se om Larsen duger når håndballjentene om ti måneder skal prøve å vinne det de aldri har vunnet: OL-gull.

(NTB)

COMEBACK: Tonje Larsen er i ferd med å gjøre et historisk comeback på landslaget. Foto: HANS ARNE VEDLOG
COMEBACK: Tonje Larsen er i ferd med å gjøre et historisk comeback på landslaget. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer