VM viktigst for suverene Bente

Otepää, Estland: VM i Ramsau er fortsatt sesongens hovedmål for suksessrike Bente Martinsen, selv om hun rader opp verdenscupseire. I dagens verdenscuprenn over 10 km klassisk utklasset hun den øvrige eliten, og økte sitt forsprang i kampen om sammenlagttittelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har hele tiden hatt VM som hovedmål, og vil ikke forandre det underveis, sier Bente Martinsen etter sin overbevisende triumf i Otepää tirsdag. Treningen er lagt opp med tiltenkt formtopp under VM i februar, og foreløpig ser hun ingen grunn til bekymring.

- Det er naturligvis for tidlig å si om det vil lykkes. Målet mitt har i hele år vært et individuelt gull i Ramsau. Går det som det skal, vil jeg bli enda bedre fram mot VM, sier Martinsen.

God kontroll

Det er dårlig nytt for konkurrentene. I tirsdagens 10 km klassisk var svensk-russiske Antonina Ordina den eneste som klarte å holde følge med Bente, men bare i to kilometer. Ved passering 3 kilometer hadde den norske verdenscuplederen åtte sekunder på Ordina. Ved 6,2 km var differansen ti sekunder og inn mot mål var oppgaven enkel for 26-åringen.

- Jeg hadde bra kontroll på konkurrentene inn mot mål. Etter passering 6,2 km var det et krevende parti med tunge bakker. Der tok jeg det helt bevisst litt med ro og først da jeg kom i et noe flatere parti kjørte jeg for fullt, sa hun.

Avstanden i mål var hele 32,8 sekunder til Ordina. Formsterke Kristina Smigun, som hadde hjemmpublikum i ryggen, kom inn ytterligere 7,6 sekunder bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer