VM-vinner (36) funnet død

Craig Fallon minnes: - En av de virkelig store.

DØD: Craig Fallon omkom tidligere denne uka. Foto: NTB scanpix
DØD: Craig Fallon omkom tidligere denne uka. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Judomiljøet er i sorg etter at den tidligere VM- og EM-vinneren Craig Fallon (36) ble funnet død.

Han ble verdensmester i 60-kilosklassen i 2005, og er bare én av tre britiske judoutøvere som har gått til topps i kampsporten. Fallon vant EM det påfølgende året, og la opp i 2011. Den siste tiden har han vært trener for det walisiske judolandslaget.

Ifølge politiet i West Mercia ble Fallon funnet i det populære turområdet The Wrekin i England på mandag. Det er ikke blitt oppgitt noen dødsårsak, men det er ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

- Dette er virkelig et tragisk tap for sporten vår, sier presidenten i Det internasjonale judoforbundet, Marius Vizer, til forbundets nettsider.

- På vegne av hele forbundet vil jeg sende mine kondolanser og støtte til Craigs familie og venner i denne forferdelige og vanskelige tiden.

Den britiske judoutøveren Danny Williams kaller Fallon «et utrolig talent».

- Dyp sorg

Fallon startet som trener i Østerrike etter at karrieren var over, og hadde bare jobbet i Wales siden april.

- Vi er i dyp sorg. Han var bare hos oss en kort periode, men det var en fornøyelse å arbeide samme med ham og han vil bli dypt savnet, sier president i det walisiske forbundet, Darren Warner.

- Jeg er i sjokk etter å ha hørt om dødsfallet. Sporten har mistet en talentfull utøver og trener, sier Nigel Donohue i det britiske forbundet.

Etter Fallons død minnes også trener Fitzroy Davis sin tidligere elev.

- Jeg har kjent Craig siden han var 15 år. Jeg har gode og morsomme minner fra tida vi jobbet sammen.

- På toppen av karrieren, da han vant VM i Kairo i 2005, var han en av de virkelig store innenfor britisk judo. Hans hengivelse til sporten han elsket vil jeg huske for alltid, og jeg vil ta vare på stundene vi tilbrakte sammen. Dette er et stort tap for sporten, men jeg håper at hans utrolige historie kan inspirere framtidige generasjoner, legger Davis til.

Fallon etterlater seg en mor, far, bror, søster, kjæreste og sønn. De er i sorg, og har ikke ønsket å uttale seg etter dødsfallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer