VM-vinner forbløffer: - Det hadde ikke skjedd i Norge

Dorothea Wierer fra sykdom til gullvinner. Sto over stafett før VM-triumf.

GULL: Dorothea Wierer fra Italia tok VM-gull på fellesstarten. I går sto hun over stafetten etter mageproblemer. Foto: NTB Scanpix
GULL: Dorothea Wierer fra Italia tok VM-gull på fellesstarten. I går sto hun over stafetten etter mageproblemer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND (Dagbladet): Italienske Dorothea Wierer (28) gikk inn til gull på fellesstarten i skiskytter-VM. Det kom som en stor overraskelse på flere, etter at hun sto over stafetten lørdag. Til Dagbladet forteller Wierer:

- Jeg var syk og hadde problemer med magen. Derfor ville jeg spare krefter til i dag. Jeg var heller ikke 100 prosent klar i dag, sier Wierer til Dagbladet etter gulløpet.

Uansett var italieneren tilbake i superform på skytebanen og vant dagens VM-øvelse. Seieren betyr også at Wierer tar ledelsen i verdenscupen sammenlagt - ettersom VM-resultater individuelt gir verdenscuppoeng. Hun er på topp sammen med lagvenninne Lisa Vittozzi, som hadde en tung dag med 8. plass i dag. Vittozzi gikk derimot stafetten i går, som ikke betyr noe i verdenscupen.

Det får flere til spørre seg om hvor syk Wierer egentlig var da hun droppet stafetten.

- Det er ikke overraskende at hun tar gull etter så mange gode sesonger i gamet, sier Ingrid Landmark Tandrevold til Dagbladet, før hun forteller videre:

- Men det er overraskende ettersom ryktene sa at hun hadde sprutbæsj i går. Da er det rart at hun kommer tilbake med gull så kort tid etterpå. Det var riktignok på skytebanen hun lykkes i dag, sier Tandrevold.

- Tenker ikke sånn

De norske jentene ble nummer fem, sju og 11 på dagens VM-fellesstart. Best var Tiril Eckhoff med fire bom totalt.

Eckhoff lot seg også imponere av innsatsen til Wierer, men stusser litt på at stafetten røk for den italienske jenta. Eckhoff mener det skal mye til for at ei norsk jente gir fra seg stafettplassen.

- All respekt til henne som er en av de beste. Det hadde ikke skjedd i Norge at noen dropper stafett. Vi får være glade for at andre tenker sånn, sier Eckhoff til Dagbladet.

Marte Olsbu Røiseland ble nummer sju på dagens fellesstart med fire bom. Hun mener stafetten er den står høyest i kurs hos de norske jentene.

- Jeg vet ikke hvorfor Wierer ikke går stafetten. Hun fikk i alle fall krefter og vinner i dag. For vår del var stafetten den viktigste i VM, sier Olsbu Røiseland til Dagbladet.

- Smart

Norges skytetrener Patrick Oberegger har ei fortid som trener for Wierer. Tidligere i VM

- Jeg vet ikke hvorfor hun ikke gikk stafetten, men det har vært mange spekulasjoner, sier Oberegger til Dagbladet.

Wierer sikret uansett Italias første VM-gull i Östersund.

- Når jeg står her med gull, så var det smart å ikke gå stafetten. Jeg er veldig fornøyd med gullet. Spesielt skytingen var bra. Jeg var ikke i form til å starte stafetten, men du vet aldri i skiskyting. Jeg har jobbet hardt denne sesongen. Du må ha litt flaks. Jeg følte meg ikke så bra i løypa. Beina var tunge, sier Wierer til Dagbladet.

Sølvet i dag gikk til russiske Jekaterina Jurlova-Percht. Tyske Denise Herrmann tok bronsen.

Fakta: Fellesstart VM:

Gull: Dorothea Wierer, Italia 37.26,4 (2),

sølv: Jekaterina Jurlova-Percht, Russland 0.04,9 (2),

bronse: Denise Herrmann, Tyskland 0.15,4 (4),

4) Hanna Öberg, Sverige 0.52,7 (3), 5) Tiril Eckhoff, Norge 0.57,7 (4), 6) Laura Dahlmeier, Tyskland 1.03,4 (4), 7) Marte Olsbu Røiseland, Norge 1.10,1 (4), 8) Lisa Vittozzi, Italia 1.11,2 (4), 9) Linn Persson, Sverige 1.29,7 (3), 10) Joanne Reid, USA 1.32,1 (4).

Øvrige norske: 11) Ingrid Tandrevold, Norge 1.40,7 (5).

Verdenscupen (23 av 26 renn):

1) Wierer 852, 2) Vittozzi 852, 3) Røiseland 753, 4) Anastasia Kuzmina, Slovakia 724, 5) Kaisa Mäkäräinen, Finland 614, 6) Öberg 609, 7) Paulína Fialková, Slovakia 595, 8) Tandrevold 514, 9) Monika Hojnisz, Polen 505, 10) Dahlmeier 494.

Øvrige norske (topp 30): 20) Eckhoff 388.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer