Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Junya Koga tatt i doping

VM-vinner i svømming tatt i doping

Den japanske VM-vinneren i svømming, Junya Koga (30), er sparket ut av den japanske troppen til Asia-mesterskapet etter å ha testet positivt for doping.

VM-GULL: Her feirer Junya Koga VM-gullet fra 2009 sammen med Helge Meeuw og Aschwin Wildeboer. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
VM-GULL: Her feirer Junya Koga VM-gullet fra 2009 sammen med Helge Meeuw og Aschwin Wildeboer. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

30-åringen vant VM-gullet på 100 meter rygg i 2009. Han avga positiv dopingprøve da han ble testet utenfor konkurranse. Prøven inneholdt et forbudt muskelbyggende stoff, ifølge det japanske svømmeforbundet (JSF).

Koga benektet å ha tatt stoffet bevist, men har innrømmet at han har benyttet et kostholdstilskudd som kan være årsaken til den positive prøven. Han risikerer nå en utestengelse på fire år.

- Jeg er flau, har det forferdelig og er frustrert. Det er helt uvirkelig, og jeg var nærmest i sjokk og trodde det handlet om en misforståelse, sier Koga.

Det var i mars at han ble testet av Verdens antidopingbyrå (WADA) i Tokyo. Ifølge JSF inneholdt prøven hans spor av androgenreseptorene LGD-4033 og SARM S-22.

- Jeg viste ikke om det var en drøm eller virkelighet. Jeg har aldri tatt stoffet med hensikt, men jeg er ansvarlig for å motbevise det. Jeg ber så mye om unnskylding overfor dem som har støttet meg, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media