Junya Koga tatt i doping

VM-vinner i svømming tatt i doping

Den japanske VM-vinneren i svømming, Junya Koga (30), er sparket ut av den japanske troppen til Asia-mesterskapet etter å ha testet positivt for doping.

VM-GULL: Her feirer Junya Koga VM-gullet fra 2009 sammen med Helge Meeuw og Aschwin Wildeboer. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
VM-GULL: Her feirer Junya Koga VM-gullet fra 2009 sammen med Helge Meeuw og Aschwin Wildeboer. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

30-åringen vant VM-gullet på 100 meter rygg i 2009. Han avga positiv dopingprøve da han ble testet utenfor konkurranse. Prøven inneholdt et forbudt muskelbyggende stoff, ifølge det japanske svømmeforbundet (JSF).

Koga benektet å ha tatt stoffet bevist, men har innrømmet at han har benyttet et kostholdstilskudd som kan være årsaken til den positive prøven. Han risikerer nå en utestengelse på fire år.

- Jeg er flau, har det forferdelig og er frustrert. Det er helt uvirkelig, og jeg var nærmest i sjokk og trodde det handlet om en misforståelse, sier Koga.

Det var i mars at han ble testet av Verdens antidopingbyrå (WADA) i Tokyo. Ifølge JSF inneholdt prøven hans spor av androgenreseptorene LGD-4033 og SARM S-22.

- Jeg viste ikke om det var en drøm eller virkelighet. Jeg har aldri tatt stoffet med hensikt, men jeg er ansvarlig for å motbevise det. Jeg ber så mye om unnskylding overfor dem som har støttet meg, sier han.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer