VM-vinner New Zealand skrev rugbyhistorie

Slo erkerivalen i finalen.

HISTORISK: New Zealand slo erkerivalen fra Australia 34-17 og sikret VM-gullet i rugby for annen gang på rad. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
HISTORISK: New Zealand slo erkerivalen fra Australia 34-17 og sikret VM-gullet i rugby for annen gang på rad. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

New Zealand slo erkerivalen fra Australia 34-17 og sikret VM-gullet i rugby for annen gang på rad. Det har ikke skjedd tidligere.

Det har heller aldri vært et lag som har vunnet tre VM-gull i rugby.

Også der troner New Zealand alene på topp. Det skjedde etter en tøff turnering over 44 dager i England, og da seieren var klar lørdag, oppsto det ville tilstander i Wellington.

Folk tok til gatene og startet en kjempefest for å feire den viktige og svært populære historiske seieren.

- Denne finalen handlet ene og alene om New Zealand. Laget fortjente virkelig denne seieren og VM-gullet, for newzealenderne har vær det klart beste laget gjennom hele turneringen. Spillet de har vartet opp med har imponert, sa Australias kaptein Stephen Moore etter finalen.

Dan Carter ble den store finalehelten for vinnerlaget. Ikke rart han var høyt oppe etter seieren.

- Å bli det første laget som vinner VM-gullet to ganger på rad, forteller hvor spesielt dette var, sa Carter jublende. Han scoret 19 poeng i det som var hans siste landskamp.

Etter den overbevisende og imponerende seieren i finalen lørdag, undrer de andre lagene, hva de skal gjøre for på kunne stoppe den newzealandske dominansen. I øyeblikket virker ikke det å bli noen enkel oppgave, for under årets VM var laget fra Stillehavet i en klasse for seg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram