VM-vinner senket Liverpool

Torsdag fikk Gilberto Silva (25) arbeidstillatelse i England. I går ettermiddag avgjorde han Community Shield-kampen mot John Arne Riise og Liverpool. Riise var sentral på Liverpools dødballer, men klarte ikke å forhindre tap.

Gilberto Silva, klarte det lagkameratene i Arsenal sleit med i to ganger 45 minutter, nemlig å score på Jerzy Dudek. Et vakkert forarbeid av Dennis Bergkamp sendte Silva helt alene med Liverpool-keeperen. Ballen ble plassert kaldt og rolig mellom beina på Liverpool-keeperen.

- Dette var en god avslutning på oppkjøringskampene våre. Det var enkelt å se at begge lag var topp motiverte for kampen, og seieren er god å ta med seg inn i Premier League, sier Arsenal-manager Arsene Wenger før han skrøt av Gilberto Silva:

- Han er en spennende spiller og var på rett plass til rett tid, sier Wenger.

Spilte alle VM-kampene

I fjorårets sesong var Gilberto Silva en av stjernene i brasilianske Atletico Mineiro. Silva ledet det brasilianske laget til seier i Minas Geriate Championship, og var så god at han ble tatt ut på VM-laget.

I sommerens VM var Silva en viktig brikke på Brasils verdensmesterlag. Silva spilte samtlige VM-kamper og presterte på så høyt nivå at Arsenal-manager Arsene Wenger bestemte seg for å handle. 53 millioner la de regjerende engelske ligamestrene på bordet, og 27. juli signerte Gilberto Silva kontrakt med Arsenal.

- Naturtalent

- Gilberto Silva er et naturtalent og en verdensklassespiller. Han viste i sommerens VM-sluttspill at han er en vinner. Han vil gi oss mer kvalitet og fighteregenskapene hans på midtbanen passer godt inn på vår midtbane, sa Arsene Wenger den gang.

Silva på sin side var veldig glad.

- Arsenal er regjerende mes-tre i England og har et lag fullt av verdensklassespillere. Jeg gleder meg til å bo i London og spille for et av Europas beste lag, sa Silva.

- Vi blir tiårets lag

Arsenal imponerte i går mot Liverpool og ser ut til å gå mot en stor sesong. I fjor vant The Gunners både ligaen og FA-cupen.

- Liverpool var 80-årenes lag, Manchester United var 90-årenes lag og vi kan bli laget i dette tiåret, sier midtbanemotor Patrick Vieira og fortsetter:

- Stallen er fortsatt ung og vi har høy kvalitet. Vi kan bare bli bedre og bedre. Selvtilliten i laget er også veldig høy og vi vet at kan klare det, sier Patrick Vieira.

Må finne rytmen

Liverpool på sin side viste glimtvis at de har noe stort på gang, men samhandlingen i laget må forbedres hvis John Arne Riise & Co skal bli en seriøs utfordrer til Arsenal i gullkampen.

- Vi er ikke klare ennå. Vi må få inn mer rytme og flyt i spillet vårt. For både Michael Owen og Steven Gerrard var det deres første kamp siden VM, sier manager Gerard Houllier og fortsetter:

- Kantspillerne våre ble ikke nok involvert og vi skulle hatt mye mer bevegelse i laget de gangene vi vant duellene i midtbaneleddet, sier Houllier.

Han mener spillerne hadde for stor respekt for Arsenal.

- Arsenal fortjente å vinne siden de var bedre enn oss, det må vi bare innrømme. Vi hadde imidlertid altfor stor respekt for dem, sier Gerard Houllier.

MATCHVINNER: Gilberto Silva, klarte det lagkameratene i Arsenal sleit med i to ganger 45 minutter, nemlig å score. Silva omtales som verdensklassespiller av manageren.