DEN GANG DA: Christian Zaccardo feirer en scoring for Parma - mot gamleklubben Palermo. Nå søker han ny klubb gjennom LinkedIn. Foto: AP Photo/Marco Vasini
DEN GANG DA: Christian Zaccardo feirer en scoring for Parma - mot gamleklubben Palermo. Nå søker han ny klubb gjennom LinkedIn. Foto: AP Photo/Marco VasiniVis mer

Søker ny klubb på LinkedIn

VM-vinner søker ny klubb på sosiale medier

- Hvem ønsker å gjøre en avtale?

(Dagbladet): Du husker kanskje Christian Zaccardo? For elleve år siden var han en del av det italienske laget som vant VM-gull i Tyskland.

35-åringen var på høyden av sin karriere en bunnsolid back i Palermo, og har vært innom både Wolfsburg og AC Milan. Etter å ha blitt leid ut til Vicenza i forrige sesong, står han nå uten kontrakt.

Det har foreløpig ikke lykkes Zaccardo å få en ny klubb, men han ønsker fortsatt å spille fotball, han. Derfor har han tatt et noe utradisjonelt steg for å finne seg en ny klubb:

Via LinkedIn, et sosialt nettverk på internett som hovedsakelig brukes til å samle profesjonelle kontakter og forretningsforbindelser.

- Fysisk god form

Der skriver Zaccardo:

- Jeg har avsluttet kontrakten med Vicenza. Akkurat nå er jeg gratis. Jeg er fortsatt i god fysisk form, og kan spille to år til på toppnivå. Hvem ønsker å gjøre en avtale?

- Jeg er en seriøs fotballproff, og fortsatt sterk! avslutter italieneren.

Han har i tillegg lagt ved en CV som viser klubbene han har spilt i.

Holdt nullen

Zaccardo hadde som nevnt sin storhetstid i Palermo, laget han også har 142 offisielle kamper for. Det var også etter storspill der han ble tatt ut på landslaget.

I VM i 2006 spilte han de to første kampene fra start, og bidro til at Italia gikk gjennom begge kampene uten baklengsmål. Han fikk bare ett innhopp senere i turneringa.

35-åringen har spilt Champions League med Milan, og vant ligaen med Wolfsburg i 2009.