VM-viruset slipper taket

Ingen nye langrennsløpere er rammet av magesjuken som slo ut Bente Skari og Thomas Alsgaard. Nå oppheves karantenen.

Det var en spent VM-gjeng som satte seg rundt frokostbordet på løperhotellet i Castello i dag tidlig. En morgen uten nye tilfeller av mage- og tarminfeksjoner betyr at VM-troppen trolig slipper å bekymre seg for virussmitten som herjer Val Di Fiemme.

- Jeg har ikke hørt noe om nye syke. Jeg snakket med Bjørnar Håkonsmoen (sportsjef) for litt siden, forteller pressetalsmann Rolf Nereng til Dagbladet.no.

Det er akkurat hva løperne håpet på, for nå er det to døgn siden Skari trakk seg fra skiathlonen med med feber og kvalme.

- Hvis det går 48 timer uten nye tilfeller tror jeg vi har kontroll på dette, sa landslagslege Hans Petter Stokke til Dagbladet.no i går ettermiddag.

I dag tidlig er skitroppen så optimistiske at de vil heve karantenen som har ført til at løperne har skjerpet all hygiene og oppholdt seg innendørs utenom treningsøktene.

- Vi skal se det an utover dagen, og gå mer og mer over til en normal situasjon, sier Nereng.

Skari er det siste offeret for viruset. Hun er ennå ikke frisk nok til å gå jentestafetten i dag. Under en spasertur i går ettermiddag fant den doble gullvinneren fort ut at kroppen ikke fungerer.

- Bente går defintivt ikke stafetten i dag, sier presstalsmannen.

  • Dagbladet.no følger stafetten direkte kl. 12. Her er laget: Anita Moen, Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Hilde Gjermundshaug Pedersen.
KVALM: Bente Skari er for dårlig til å gå stafett.