Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-vrakede Lunde innrømmer: - Det har vært vanskelig og tungt

Ser landslaget fra tribunen.

VM-TILSKUER - FORELØPIG:   Katrine Lunde og dattera Atina i kamparenaen i Danmark. Lunde er her sammen med sitt russiske lag for å se VM-avslutningen i helga.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VM-TILSKUER - FORELØPIG: Katrine Lunde og dattera Atina i kamparenaen i Danmark. Lunde er her sammen med sitt russiske lag for å se VM-avslutningen i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HERNING (Dagbladet): VM-reserve Katrine Lunde (35) er i finalearenaen i danske Herning - men hun er der først og fremst som tilskuer.

Rostov-Don-målvakten ble overraskende vraket fra VM-troppen, noe som ble omtalt som sjokkerende av ekspertene.

- Jeg skal se semifinalen og være i hallen hele kvelden. Det blir en spesiell opplevelse, sier Katrine Lunde til Dagbladet fra tribunen i gigantarenaen «Boxen».

Hun fortsetter:

- Det er perfekte omgivelser. Jeg tror det blir en tøff kamp, og det er spesielt og rart å se den herfra, sier Lunde.

- Vanskelig Den siste uka har hun vært på treningssamling i Danmark - bare få mil fra den norske landslagstroppen. Lunde ankom hallen rett etter at den norske formiddagsøkta var ferdig og målvakten var ute i god tid før dagens første plasseringskamp mellom Russland og Frankrike.

- Jeg har brukt tida på mye annet enn håndball i desember. Det har vært vanskelig og tungt å ikke få være med (i VM-troppen), men det er likevel gøy å være her nå og se på, sier målvakten, som møtte Dagbladet med dattera Atina i armene

- Hvordan har du opplevd VM?

- Det blir på en litt annerledes måte enn før. Jeg trener med laget vårt (Rosov-Don) her, så... Jeg har ikke sett alt, sier Lunde.

Keeperveteranen fortsetter:

- Jeg er jo fortsatt «stand by», men tenker ikke så mye på det akkurat nå. Jeg trener jo håndball og holder meg klar, sier hun.

Klar ved behov Det er Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg som har voktet det norske målet i mesterskapet. I kvartfinaledramaet mot Montenegro ble begge truffet av skudd i hodet og ansiktet.

- Er du klar til finale søndag dersom du får forespørsel, Lunde?

- Jeg er klar til søndag, men det skjer nok ikke noe nå, sier Lunde med et smil.

• Norge - Romania møtes til semifinale i håndball-VM klokka 20.30 i kveld. Kampen går på TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media