Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-ydmykelsen som overrasker ekspertene: - En enorm kollaps

Tyskland og Sør-Korea kan bli norsk VM-motstander.

RAKNET: Sør-Korea og Hyunji Yoo ledet til pause - men så gikk alt galt. Tyskland og Alexandra Mazzucco valset over sørkoreanerne etter pause og vant 40-28. Et resultat få skjønner noe av. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
RAKNET: Sør-Korea og Hyunji Yoo ledet til pause - men så gikk alt galt. Tyskland og Alexandra Mazzucco valset over sørkoreanerne etter pause og vant 40-28. Et resultat få skjønner noe av. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Både Tyskland og Sør-Korea kan bli norsk VM-motstander i en åttedelsfinale søndag kveld.

I går møttes lagene i gruppe C, og kampen er blitt en real håndballsnakkis. Tyskland snudde nemlig 14-15 ved pause til 40-28-seier.

- En enorm kollaps, sier TV 2s håndballekspert Frode Scheie til Dagbladet.

Keepertrøbbel
Sør-Korea var regnet som en opplagt kandidat til å ta VM-gull. Før den avsluttende runden med gruppespillkamper er asiatene nummer fire i gruppa.

- I går tenkte jeg: «Er det mulig?». Men jeg har sett litt nøyere på statistikken og tror jeg har funnet en slags forklaring. Sør-Korea har jo ikke målvakter, sier Scheie.

TV 2-profilen utdyper:

- Tyskland ønsker seg trolig Norge i en åttedelsfinale og de har målvakt som er fantastisk. Sør-Korea bryr seg neppe om hvem de skal møte videre. Jeg tror de tenker at Russland (gruppevinner i gruppe D) er like greit som å møte Norge, sier Scheie.

Katja Kramarczyk tok 14 av 42 skuddforsøk i går. Det tilsvarer en redningsprosent på 33.

Sør-Koreas to målvakter, Mira Park og Hui Ju, reddet tilsammen åtte av 48 skudd i kampen. De hadde en redningsprosent på elendige 17.

- Alt gikk inn. Tyskerne satt alle skuddene sine. Alt gikk galt for Sør-Korea og da de først kollapset, så raste alt sammen, sier Scheie.

- Hadde sørkoreanerne hatt en norsk keeper som Silje Solberg eller Katrine Lunde ville de vunnet nesten hvert VM. Men de har ikke målvakter, sier TV 2s håndballekspert.

Tallene fra sjokkampen i går viser at tyskerne traff på det meste: Fem spillere hadde 100 prosent skudduttelling. Både Julia Behnke (2/2), Kim Naidzinavicius (3/3), Anne Hubinger (5/5), Lone Fischer (4/4) og Jennifer Rode (1/1) skjøt uten å bomme.

EKSPERT: TV 2s Frode Scheie. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EKSPERT: TV 2s Frode Scheie. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Totalt scoret Tyskland på 40 av 52 avslutninger.

Ekstra spesielt er det kanskje at Sør-Korea bare pådro seg én tominutters utvisning i løpet av hele kampen som endte i fiasko.

- Litt overrasket Det norske håndballandslaget møter Spania til siste gruppespill kamp i kveld klokka 20.30. Vinneren av kampen tar 2. plassen i gruppa, noe som trolig betyr et møte med Tyskland i åttedelsfinalen.

Keepertrener Mats Olsson ledet treningsøkta med de norske spillerne i ettermiddag.

Olsson innrømmer at han ble litt overrasket over sifrene i tyskernes nedsabling av Sør-Korea.

JUBEL: Slik feiret tyskerne triumfen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
JUBEL: Slik feiret tyskerne triumfen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

- Jeg har ikke sett hva som har hendt. Men når jeg hører 40-28, ja, så må jeg si at jeg er litt overrasket, sier Olsson til Dagbladet.

- Hæ? Norges venstreback, Veronica Kristiansen, uttrykte i går at hun var svært overrasket over kollapsen:

Da en NRK-reporter nevnte resultatet til Kristiansen i pressesonen, trodde hun ikke på det som ble sagt.

- Hæ? Er det sant? var Kristiansens umiddelbare reaksjon.

- Det høres jo ikke riktig ut, sa hun videre.

Norge - Spania starter klokka 20.30 i kveld og sendes på TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media