Kamerun i klisteret:

VMs morsomste historie: - Det skal jo ikke være mulig

Kamerun kom til VM uten å vite at det brukes klister på ballen.

UTEN KLISTER: Nederland stoppet Kamerun og Haein Sim i håndball-VM, men laget fra Afrika ble overrasket da de fant ut at det spilles med klister på ballene i VM. Foto: NTB Scanpix
UTEN KLISTER: Nederland stoppet Kamerun og Haein Sim i håndball-VM, men laget fra Afrika ble overrasket da de fant ut at det spilles med klister på ballene i VM. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Sverige, kl. 2030

STUTTGART (Dagbladet): - Det skal jo nesten ikke være mulig, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Norge herjer i gruppe B i VM, men for Kamerun i gruppe D går det ekstra trådt på banen. Laget regnes som et av håndball-VMs aller svakeste og har null poeng på fire kamper.

Men Kamerun har også rukket å sjarmere en hel håndballverden.

De VM-åpnet mot Tyskland sist lørdag og allerede før kampen ble hele laget fra laget tatt på senga.

Håndballklister?

Håndballaget visste nemlig ikke at det spilles med såkalt klister på ballene i VM (og stort sett ellers i verden).

- Vi har et problem med klister på ballene. Da vi fikk baller hjem (til Kamerun) som skulle brukes i turneringen, fikk vi beskjed om at det ikke blir brukt klister. Derfor har vi trent uten, sier Kameruns assistenttrener Claude Magala i et intervju med dansk TV 2.

Overrasket

Til tross for et lite klister-mysterium, er laget fra Kamerun positive og med en fantastisk innstillingen til turneringen.

- Spillerne ble så klart overrasket da vi plutselig måtte begynne med klister, men dette er en av verdens største turneringer. Vi skal ikke syte. Målet vårt er å spille uten frykt. Vi går til hver kamp for å vinne, sier Magala.

Både Kamerun og Kina står med null poeng i gruppe D før lagene møtes klokka 14 i dag. Begge er sjanseløse på å gå videre, men skal spille om sluttplasseringer i såkalte Presidents Cup.

- Mer enn før

Camilla Herrem forteller at hun opplever at det er mer bruk av klister enn tidligere i årets VM.

- Det er en litt annen verden enn vi lever i. Vi lever og ånder for klister. Jeg kan skjønne frustrasjon dersom noen knapt har brukt det før. Du vil slite voldsomt i VM dersom du ikke er vant til utstyr som brukes. Her brukes det nemlig myye klister, sier Herrem til Dagbladet.

- Mer klister enn vanlig?

- Ja, det tror jeg faktisk. Det er ofte sånn i VM, og vi får nye baller hele tida. Da skal ballen innom tolv spillere som skal ta på den, og alle har mye klister på hendene fra start. Jeg føler faktisk at det er mer klister på ballen enn før, sier Herrem.

Norge og Sverige møtes til ren gruppefinale i gruppe B i kveld klokka 20.30. Begge lagene er vant til klister på ballen.

Men for Kamerun blir det trolig en annerledes avslutning på VM. Laget er en miniputt på håndballkartet, men har vært med i ett tidligere verdensmesterskap: I 2005.

Laget har også rukket å sjarmere flere. Assistenttrener Magala har også vakt oppsikt i VM med sin spesielle stil. Han bruker nemlig solbriller inne i hallene - også underveis i kampene.

- Det er ikke mye sol her inne (i hallen), men det er en vane. Når det er mye lys, tar jeg på brillene mine. Jeg sover ikke med dem, men det er blitt min stil, sier Magala.

Kameruns fire VM-kamper før Kina-kampen i dag:

Tyskland – Kamerun 28-15

Kamerun – Serbia 21-34

Nederland – Kamerun 29-22

Kamerun – Sør-Korea 21-33

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer