GULT FOR PROTESTER: Juan (t.v) burde hatt rødt, men fikk gult etter å ha frarøvet Cristiano Ronaldo en klar mulighet. Her får Duda gult for protester.Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
GULT FOR PROTESTER: Juan (t.v) burde hatt rødt, men fikk gult etter å ha frarøvet Cristiano Ronaldo en klar mulighet. Her får Duda gult for protester.Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNAROVis mer

VMs styggeste kamp til nå

Ronaldo banens beste tre kamper på rad.

||| • Portugal - Brazil 0-0

(Dagbladet): Brasil og Portugal var så og si klare for sluttspillet før kampen. Lagene spilte hovedsaklig om prestisjen av å vinne det som var kalt dødens gruppe før VM.

Brasil har scoret i samtlige gruppespillskamper de har spilt i VM siden 1978, men mot defensivt trygge portugisere tok rekorden slutt.

Juan, Brasils stopper, burde muligens fått et tidlig rødt kort.

SÅ SINT: Carlos Queiroz kaster dressjakka i sinne etter at Juan bare fikk gult kort for en hands som frarøvet Portugal en potensiell scoringssjanse. Foto: EPA/ANDY RAIN
SÅ SINT: Carlos Queiroz kaster dressjakka i sinne etter at Juan bare fikk gult kort for en hands som frarøvet Portugal en potensiell scoringssjanse. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

Juan sto for høyt på en langpasning i bakrom. Cristiano Ronaldo var etter ballen, men Juan kastet frem en arm og forhindret en potensiell scoringsmulighet for portugiserne.

Portugiserne protestere voldsomt etter at dommeren bare dro frem det gule kortet som burde vært rødt.

Like etter fikk Brasil en stor mulighet.

Nilmar lurte umarkert på bakerste stolpe. Eduardo fikk en hånd på skuddet, men slo den i stolpen.

Så ble Tiago spilt fri. Den tidligere Chelsea-spilleren fikk en liten dytt i ryggen. Falt meget lett, og ble belønnet med et korrekt gult kort for filming.

7 gule Det var en aggresiv første omgang, og dommer Benito Archundia delte ut hele syv gule kort. Fire til Portugal, tre til Brasil. Det meste antall kort i en og samme kamp i VM 2010.

Portugal tok over initativet i den andre omgangen, og anført av en strålende Cristiano Ronaldo burde de tatt ledelsen etter 60 minutter.

Real Madrid-spilleren utfordret fire forsvarere. Han mistet ballen, men presset Lucio så hardt at den solide Inter-stopperen måtte sette inn en takling i ren panikk.

Takling ble en perfekt pasning til Raul Meireles, men midtbanespillerens forsøk på å chippe over Julio Cesar ble glimrende reddet av sistnevnte.

HEROISK KEEPER: Julio Caesar reddet glimrende på Raul Meireles' forsøk.Foto: AP Photo/Roberto Candia
HEROISK KEEPER: Julio Caesar reddet glimrende på Raul Meireles' forsøk.Foto: AP Photo/Roberto Candia Vis mer

Portugal spilte smart, og byttet hurtig over fra forsvarsspill til gnistrende kontringsspill.

Fabio Contreao spilte ballen flatt inn fra venstre, men Ronaldos skudd sto ikke i stil med forarbeidet og forsøket gikk utenfor.

Chile eller Sveits Brasil skapte ikke én opplagt scoringsmulighet i den andre omgangen før uret bikket til overtid. Det må også nevnes at de manglet spillere som Kaka, Robinho og Elano som alle har vært gnistrende i de to første kampene.

Ramires skjøt. Ballen gikk via en portugiser og Eduardo måtte strekke seg så lang han var for å slå den vekk.

Det klarte han, og det endte dermed 0-0 .

BOMMET SJANSE: Nilmar bommet en stor mulighet, men skjøt via Eduardo og i stolpen. Foto: AP Photo/Armando Franca
BOMMET SJANSE: Nilmar bommet en stor mulighet, men skjøt via Eduardo og i stolpen. Foto: AP Photo/Armando Franca Vis mer

Brasil tar med det sin åttende gruppeseier på rad i VM.

Uavgjort betyr at Brasil vant Gruppe G. De møter nå nummer to i Gruppe H, mens Portugal møter vinneren av samme gruppe. Det blir høyst sanssynlig Chile eller Spania som spiller senere i kveld. Sveits kan gå videre hvis de får hjelp av Chile og vinner mot gruppejumbo Honduras.

VILLE HA STRAFFE: Men falt du ikke vel lett, Tiago?Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
VILLE HA STRAFFE: Men falt du ikke vel lett, Tiago?Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Vis mer